Nieuwsbericht

Van Arkel Incasso: nog drie jaar

11 maart 2009

LEIDEN - Ook de komende drie seizoenen staat de naam Van Arkel Incasso op de achterkant van het shirt van de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Zaterdag na de glorieuze winst op Landstede zetten Marcel Verburg en Theo Knijnenburg namens de club en Bert Peet namens Van Arkel Gerechtsdeurwaarders en Incassobureau hun handtekening onder het contract voor de komende drie jaar.

Een belangrijk moment voor Zorg en Zekerheid Leiden, want Van Arkel behoort tot de selecte groep van Outstanding Partners, de belangrijkste sponsors naast de hoofdsponsor. Eerder al verlengde Zorg en Zekerheid de overeenkomst tot en met het seizoen 2010-2011 en besloot ook een aantal andere sponsors het contract te verlengen of open te breken. Dat betekent dus zekerheid voor het Leidse topbasketball in de naaste toekomst.

Voor Bert Peet was het logisch, dat zijn bedrijf het contract zou verlengen. "Wij hebben heel veel vertrouwen in de toekomst. Het basketball in Leiden is goed opgepakt en de club speelt een rol in de stad. Er is daarnaast een stevige basis neergezet met de businessclub en daardoor is het voor ons ook commercieel interessant. Wij doen zaken met bijna alle leden van de businessclub."

Want zaken doen is natuurlijk - naast de liefde voor de sport, Bert Peet zat als 15-jarige op de tribune bij Parker Leiden - de voornaamste doelstelling. "Zakelijk is het voor ons een goede investering. We kunnen klanten meenemen en dat wordt zeer gewaardeerd. Ik had zaterdag een paar klanten bij me. Ik kreeg daarna e-mails met bedankjes en dat ze het helemaal geweldig hadden gevonden. Het is natuurlijk ook een avondje uit."

Maar tijdens dat ‘avondje uit' gaan de zaken door. "Ik ben ook veel bij de uitwedstrijden en ik heb eigenlijk steeds contact met andere sponsors. De hele organisatie is op de goede weg. Nu nog hopen dat de gemeente Leiden wat meer gaat meewerken. Een aantal raadsleden en ook wethouder Witteman zijn erg enthousiast, maar zeggen dan dat ze de fractieleden mee moeten krijgen. Dat kan toch geen punt zijn. Ze moeten alleen even inzien wat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball betekent voor Leiden en dat van een uitbreiding van de Vijf Meihal iedereen profiteert."

Volgens Marcel Verburg is het een groot compliment dat sponsors zo veel vertrouwen hebben in de organisatie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en ook zakelijk veel voordeel halen uit het lidmaatschap van de businessclub. Juist in economisch mindere tijden kan het lidmaatschap van een sterke, regionaal georiënteerde businessclub, extra bijdragen aan zakelijk succes.  Maar daarnaast is het ook goed te horen dat het basketball in Leiden als een geweldig leuk avondje uit wordt ervaren.

Op de foto van Richard Koolen tekent Bert Peet onder de goedkeurende blikken van Marcel Verburg (midden) en Theo Knijnenburg, het contract dat zijn bedrijf de komendedrie jaar aan Zorg en Zekerheid Leiden bindt.