Nieuwsbericht

Tweede team wint in laatste seconden

8 maart 2009

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden maakt er kennelijk een gewoonte van om de wedstrijden tegen Pigeons in de laatste seconden te beslissen. Eerder dit seizoen werd het in Duiven 86-88 na een late achterstand van vijf punten en een ultieme driepunter voor de winst van Kevin Tjin-a-Koeng. Zondag in de Vijf Meihal herhaalde dat scenario zich.

De ploeg van Richard den Os leek op een nederlaag af te koersen, toen het vlak voor tijd 81-85 was en Pigeons de bal mocht innemen na een onsportieve fout van Kevin Tjin-a-Koeng. De ploeg uit Gelderland deed daar echter niets mee. Zorg en Zekerheid stal de bal en Bart Constandse bracht het verschil met een driepunter terug tot 84-85.

Hartstochtelijk aangemoedigd door de trouwe 'zondagavond-fans' gooide Leiden er een schepje op en dwong Pigeon tot balverlies. In wat de laatste aanval van de thuisploeg zou worden vond Tjin-a-Koeng precies op tijd Bern Persoon onder de basket, die keurig afwerkte voor 86-85.

Natuurlijk volgde er een time-out van Pigeons, zodat de bal bij de middellijn kon worden ingenomen. De ploeg had nog 4.5 seconden voor een allerlaatste poging. Die kwam er ook, maar het schot miste de juiste richting, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden - zonder onder anderen Joey Schelvis en Wouter Breel - de punten ten tweede male voor de poorten van de hel wegsleepte.

Daarmee kwam een einde aan een wedstrijd, waarin het verschil vrijwel steeds miniem was geweest. Slechts één keer stond Leiden negen punten (59-50), maar twee minuten na het begin van het vierde kwart was het al weer 68-68 en ging het zij aan zij naar de spectaculaire slotminuut.

Dat spektakel was aan Richard den Os niet besteed. 'Ik ben niet echt tevreden over hoe we gespeeld hebben. We liepen de aanvallen niet en het was niet echt goed. Ja, misschien voor de toeschouwers wel leuk, maar dat is iets anders...'

Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Kevin Tjin-a-Koeng 20, Joshua Dussel 18, Bart Constandse 15.