Nieuwsbericht

Tweede maakt het MSV moeilijk

15 februari 2009

LEIDEN - 'Ik ga alleen maar rennen', zei coach Richard den Os de avond voor de wedstrijd van Zorg en Zekerheid 2 tegen koploper MSV. Hij miste namelijk de centers Youri van der Linden (vakantie) en Wouter Breel (blessure) en Bern Persoon was maar deels inzetbaar. Onder het bord had Leiden derhalve weinig te zoeken. Dus rennen en schieten. En dat ging de ploeg heel behoorlijk af. Zo zelfs, dat MSV Log In het knap benauwd kreeg en maar net aan met een 79-85 overwinning uit de Vijf Meihal wegkwam. 

Dat de ploeg uit Noordwijk het zo lastig zou krijgen, zat er aanvankelijk bepaald niet in. Even hield Zorg en Zekerheid Leiden gelijke tred, maar werd daarna in het eerste kwart gedubbeld: 13-26. Na tien minuten was het gat wel iets kleiner, maar toch duidelijk: 18-28.

Na de rust ging MSV door, kwam maximaal met 20-37 voor, maar de jonge ploeg van Richard den Os was echter niet onder de indruk van de routine aan Noordwijkse zijde en ging er vol tegenaan. De scheidsrechters hadden de handen vol en de foutenlampjes op het scorebord kregen gaandeweg de wedstrijd steeds meer het beeld van een volle bingokaart. Er zouden uiteindelijk liefst 66 fouten worden gefloten: 36 tegen Leiden en 30 tegen MSV.

Tel daarbij een stuk of twintig fluitsignalen voor lopen en het is duidelijk, waarom het eindsignaal pas twee uur na de openingstip klonk. Maar het was een heerlijke, intense wedstrijd. Een echte streekderby, want een wedstrijd tegen MSV maakt nu eenmaal altijd iets extra's los. Bij het team en bij het publiek, dat in grote getalen de banken van de Vijf Meihal bezette.

Bij de rust was Zorg en Zekerheid drie punten ingelopen en na twee minuten in de tweede helft werd het via Joey Schelvis zelfs 45-45. MSV pakte toch weer de voorsprong, maar Leiden vocht voor wat het waard was. Halverwege het vierde kwart zorgde Dave Conrad zelfs voor een voorsprong (68-67) en brak er toch wat lichte paniek uit in de Noordwijkse ploeg.

Edwin Engelhart - twee jaar gelden spelend voor het eerste team van Leiden - maakte toen een paar belangrijke punten, die MSV net aan de goede kant van de score hielden. Toen een knappe steal van Joshua Dussel geen goed vervolg kreeg (balverlies door een slordige pass van Bart Constandse) kon Jirian Roodheuvel het vanaf de vrijwe worplijn voor MSV afmaken: 79-85.

Topscorers Zorg en Zekerheid: Schelvis 20, Constandse 18, Uijlenbroek 12.
MSV Log In: Roodheuvel 17, Vader 16, Leon 15, Engelhart 15 en Van Leeuwen 11. 
Tweepunters: 40-20 om 56-28. Driepunters: 22-4 om 9-1. Vrije worpen: 45-27 om 42-26. Rebounds: 38-51. Balverlies: 21-22. Balwinst: 17-17.