Nieuwsbericht

Extra speler

11 februari 2009

LEIDEN - Teneinde de niet aflatende stroom blessures wat in te dammen heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball een extra speler aangetrokken. De Amerikaanse shooting guard Charles Caron (roepnaam Ronny) LeMelle voegt zich donderdag bij de ploeg, die sinds de overwinning van dinsdag in Leeuwarden op Aris Friesland de achtste plaats in de eredivisie inneemt.

Dat is precies voldoende om straks aan de playoffs te mogen deelnemen, maar coach Toon van Helfteren van Zorg en Zekerheid Leiden streeft naar de zevende of zesde plek, om zo in elk geval EclipseJet MG Amsterdam in de eerste ronde te ontlopen.

De Leidse ploeg wordt voortdurend gekweld door blessures en moest al een aantal keren onderbemand aan een wedstrijd beginnen. Met het aantrekken van Ronny LeMelle hoopt men dat in de resterende veertien wedstrijden te voorkomen.

LeMelle is 27 jaar (van 9 november 1981), 1.96 meter lang en speelt op de 2-positie, die van shooting guard. Hij is een creatieve speler en een goede schutter, maar kan ook naar de basket gaan. Voor een guard pakt hij bovendien relatief veel rebounds. Hij begon zijn collegecarrière op Western Oklahoma State en stapte na een jaar over naar Auburn, de bekende universiteit in Alabama, het alma mater van onder anderen NBA-legende Charles Barkley.

Het Spaanse CB Ourense (derde divisie) was zijn eerste club in Europa. Hij keerde vervolgens terug naar de VS en speelde daar in lagere profdivisies. Dit seizoen kwam hij weer naar Europa om te spelen voor het Finse Kouvot Kouvola. Daar werd hij eind december vervangen, omdat men behoefte had aan een grote speler.

LeMelle tekent bij Zorg en Zekerheid een contract tot het einde van het seizoen.

VIDEOBEELDEN
Ronny LeMelle als speler van
Kouvot Kouvola
Ronny LeMelle als speler van Auburn Tigers