Nieuwsbericht

Spectaculaire zege tweede team

1 februari 2009

LEIDEN - Een grote achterstand tegen EiffelTowers lijkt dit seizoen voor Zorg en Zekerheid alleen maar een bron van extra inspiratie. Werkte de hoofdmacht onlangs in Den Bosch een enorme achterstand weg; zondag deed het tweede team precies hetzelfde. De wedstrijd leek bij de rust gespeeld, toen het 26-47 was, maar werd door de ploeg van Richard den Os na een verlenging alsnog gewonnen: 85-76. 

Den Os wilde aanvankelijk Joey Schelvis (foto) zo veel mogelijk sparen, maar omdat het in het eerste deel van de wedstrijd niet liep en Leiden compleet werd weggespeeld, moest hij na vijf minuten in het tweede kwart toch uit het trainingspak. EiffelTowers leidde toen al met 15-34. Bij de rust stond zelfs het grootste verschil in de wedstrijd op het scorebord: 26-47.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Langzaam maar zeker kroop Zorg en Zekerheid dichterbij en toen het gaatje was dichtgetrokken naar tien punten, ging het publiek zich roeren en kwam het geloof terug bij Leiden. Tegenstander EiffelTowers voelde echter dat het toch nog best een wedstrijd kon gaan worden: 46-56 na het derde kwart.

Zorg en Zekerheid Leiden was niet meer te stoppen. Joey Schelvis en Bart Constandse scoorden aan de lopende band en op iets meer dan een minuut van het einde was de zaak helemaal open na twee rake vrije worpen van Bart Constandse: 69-70.

Kennelijk is het bij scheidsrechters genetisch bepaald, dat je je uiterste best moet doen om in een wedstrijd tussen Leiden en Den Bosch de Brabanders te laten winnen. Ook nu dus. EiffelTowers profiteerde echter niet van een foute call voor lopen van Schelvis, waarna de arbitrale fout werd ingezien en werd gecompenseerd met een fout voor een Bossche speler, die niemand raakte. Bart Constandse kon de wedstrijd wellicht op 20 seconden van het einde beslissen, maar miste een van zijn vrije worpen: 70-70.

De extra tijd leverde een festival van vrije worpen op. EiffelTowers maakte ze niet; Joey Schelvis (acht stuks) allemaal wel. Maar dé bal van de avond was het schot, waarmee de guard voor de 77-71 en de beslissing zorgde. Leiden mocht innemen met nog één tel op de 24-secondenklok. Joey Schelvis kreeg de bal en schoot op onnavolgbare wijze met een soort fade away jumper raak. Daarna was het een kwestie van uitspelen: 85-76.

Topscorers Zorg en Zekerheid: Joey Schelvis 23, Bart Canstandse 23 en Kevin Tjin-a-Koeng 13.