Nieuwsbericht

J.S. Nash nieuwe pointguard

27 september 2006

Anderhalve week voor het begin van de competitie heeft Zorg en Zekerheid een nieuwe pointguard aangetrokken. J.S. Nash neemt de plaats in van DeEarnest McLemore, die grote problemen had zich aan te passen in een voor hem vreemde omgeving en daardoor niet bracht, wat van hem verwacht mocht worden op basis van zijn rapportcijfers en dvd-beelden.

J.S. Nash (de initialen staan niet voor een volledige naam...) genoot zijn opleiding op Oregon State University in Eugene, Oregon. De op 28 april 1983 in Los Angeles geboren Nash speelde vier jaar voor die universiteit en kwam in zijn laatste twee - als altijd belangrijkste - seizoenen tot gemiddelde scores van 10.5 en 9.3 met daarnaast gemiddeld 3.5 rebounds en 3.5 assists.

Na een kort verblijf bij de semi-profs van de Central Oregon Hotshots (IBL), vertrok hij voor het seizoen 2005-06 naar Estland. Daar speelde hij voor TU/Rock Tartu, een van de topclubs in het Baltische land. In de nationale competitie maakte hij gemiddeld 17.3 punten met 4.9 rebounds en 3.9 assists. Daarnaast kwam hij in de Baltic League (met Litouwse en Letse clubs) tot 18.3 punten, 4.4 rebounds en 3.8 assists.

De afgelopen weken was hij - na weer een zomers verblijf bij de Central Oregon Hotshots - op proef bij Sanex Antwerpen, de ploeg van ex-Astronautscoach Arik Shivek. De Belgische ploeg koos voor een andere optie, waarna Zorg en Zekerheid er als de kippen bij was om Nash in te lijven. De pointguard stond al eerder in de belangstelling van ZZ Leiden. Toen echter konden club en speler zakelijk niet tot een akkoord komen.

J.S. Nash is woensdagavond aan de spelersgroep voorgesteld, trainde onmiddellijk mee en zal aanstaande zondag zijn opwachting maken in de laatste oefenwedstrijd van ZZ Leiden in de eigen Vijf Meihal tegen Matrixx Magixx.