Nieuwsbericht

Nuttige zege tweede team

11 januari 2009

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid boekte zondagavond een nuttige overwinning op Goba. De ploeg van coach Richard den Os zette met de 88-75 winst de voeten wat steviger in de grond van het rechter rijtje. Dat is zo ongeveer het doel, want de jonge ploeg kan (nog) geen rol spelen om de bezetting van de eerste plekken. Hoewel, als het lekker loopt dan is de vierde plaats (en dus playoffs) nog niet uit beeld.

Zorg en Zekerheid Leiden ging voortvarend van start en pakte een ruime voorsprong in het eerste kwart: 26-13. De ploeg uit Gorinchem was erg afhankelijk van oud-eredivisiespeler Ronald van Velzen, die zo ongeveer de helft van de punten voor zijn rekening nam.

In het tweede kwart kwam Goba terug en bij rust was het verschil nog maar vijf punten: 42-37. Een goed derde kwart gaf Zorg en Zekerheid wat lucht en na 27-20 in het derde kwart (69-57) kwam de winst in beeld. In het vierde kwart ging de zaak gelijk op, zodat de punten met een mooie marge in Leiden bleven: 88-75.

Topscorers Zorg en Zekerheid: Joey Schelvis 26, Kevin Tjin-a-Koeng 16 en Joshua Dussel 11. Rebounds: Wouter Breel 7, Youri van der Linden 6.

JEUGD

Van de jeugdteam wist alleen de U20 dit weekeinde de punten te pakken. De ploeg van Roberto van den Broek won thuis met 68-64 van PSV Almonte. Het bolwerkteam U18 had in Katwijk geen schijn van kans tegen Hanzevast Capitals. Het werd uiteindelijk 55-93 voor de ploeg uit Groningen. In Voorschoten verloor de U16 van Mosquito's, een bolwerkteam van Amsterdam, met 71-80.