Nieuwsbericht

Contract McLemore ontbonden

26 september 2006

Het bestuur van de Stichting Eredivisie Basketball Leiden heeft dinsdagavond het contract met spelverdeler DeEarnest McLemore ontbonden. De Amerikaan had grote aanpassingproblemen en kon mede daardoor zijn faam niet waarmaken.

Het was uiteraard geen pretige boodschap, die Rob van Hooven namens Zorg en Zekerheid Leiden moest overbrengen. 'Dee' toonde echter begrip voor de beslissing, omdat hij natuurlijk ook voelde dat het niet ging, zoals de bedoeling was. Hij was, ondanks de teleurstelling, dankbaar voor de kans die hij had gekregen.

McLemore hoopt toch in Europa te kunnen slagen en krijgt - volgens zijn agent - mogelijk een try-out bij een Portugese club. Hopelijk kan hij snel zijn aanpassingproblemen overwinning en zijn mooie rapportcijfers, waarmee hij van Wagner University kwam, alsnog waarmaken. Bestuur en spelers van ZZ Leiden wensen de sympathieke DeEarnest McLemore daarbij veel succes.

ZZ Leiden is inmiddels naarstig op zoek naar een vervanger en hoopt die snel naar Leiden te halen, zodat hij zondag al kan meespelen in de laatste oefenwedstrijd tegen Matrixx Magixx.