Nieuwsbericht

Revanche tweede team

7 december 2008

LEIDEN - Drie weken gelden werd het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden uitgeschakeld in St. Oedenrode door BV Rooi uit het NBB-bekertoernooi gestoten. Zondag kwamen de mannen uit het Brabantse dorp naar de Vijf Meihal, waar bijna in lichtletters het woord 'revanche' stond geschreven.
Die wraak kwam er voor de ploeg van Richard den Os. BV Rooi kon tot de rust redelijk volgen, maar werd in de tweede helft duidelijk gemaakt dat de volgende bekerronde eigenlijk aan Leiden toebehoorde: 87-55.

Den Os moest het stellen zonder Joey Schelvis, die eigelijk zaterdag niet in het eerste zou spelen (lichte knieproblemen), maar daar toch moest opdraven, toen bleek dat JS Nash niet inzetbaar was. Het gaat misschien te ver te stellen dat hij niet werd gemist, maar echt nodig hadden ze hem niet.

Kevin Tjin-a-Koeng (foto), Bart Constandse en Jerome Hoste namen het schutterswerk voor hun rekening en ook het opzetten van de aanval was in goede handen. Na een snelle start (12-2) was er even een verslapping. BV Rooi kreeg wellicht daardoor ten onrechte het idee dat de ploeg iets te zoeken had in de Vijf Meihal, toen het 15-9 werd.

Het gat was echter weldra weer rond de tien en bleef dat tot de rust, die werd bereikt bij 41-31, nadat Constandse en Tjin-a-Koeng er elk even snel twee driepunters in hadden gegooid. In de tweede helft zat de wedstrijd snel op slot. Via 67-47 liep het snel richting de dertig verschil en kon Zorg en Zekerheid de wedstrijd rustig uitspelen.

In de laatste vijf minuten kon dan ook Thomas Schelvis na een lange blessure zijn rentree maken en deed de nogal scheefgetrokken foutenverdeling in het nadeel van Leiden ook geen pijn meer: 87-55.

Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Kevin Tjin-a-Koeng 22, Bart Constandse 18, Jerome Hoste 14, Youri van der Linden 11.