Nieuwsbericht

Verlies voor tweede team

30 november 2008

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden is er in Tilburg niet in geslaagd te winnen. De voor deze keer door René Mulder van U18 gecoachte ploeg verloor van High Five met 73-63.
De oudste jeugd leed een dikke nederlaag tegen Hanzevast. Na een gelijkopgaand begin werd het 52-79 voor de ploeg uit het Hoge Noorden.
Wel succes was er voor U18 en U16. In Katwijk won het bolwerkteam van ZZ Leiden en Grasshoppers met 80-47 van ZAC, het bolwerkteam van Landstede. In de - zoals de hal in BS Leiden-kringen heet - Verdriethorst in Voorschoten won de U16 met 99-86 van Dukes Unlimited, het bolwerk van EiffelTowers.

ZZ Leiden 2

Het tweede team begon slap aan de wedstrijd en de thuisploeg profiteerde daar dankbaar van : 11-2 is de stand en is de eerste time out daar.
Vervolgens is er licht herstel en via 13-8 wordt het 22-16 aan het eind van het eerste kwart.
De intensiteit moet omhoog en het is zaak om uitblinker Imre Rojer (27 punten en 10 ass) bij de thuisploeg onder controle te houden.
Dat lukt in het tweede kwart redelijk en mede door goede scores van Bart Constandse van buiten en Wouter Breel van binnen is het halverwege het tweede kwart 26-28 in Leids voordeel.
Verslapping was de oorzaak dat High Five toch weer een voorsprong neemt want van 34-30 wordt het 41-30 bij rust.

Leiden komt de tweede helft beter uit de startblokken en via 41-34 wordt het 45-41. Riben Lewis en wederom Bart Constandse zijn hiervoor verantwoordelijk.
Bern Persoon bepaalt tenslotte de stand na 3 kwarten op 52-49. Leiden is dus nog steeds in de wedstrijd en zaak is om te blijven geloven en er nog een extra schep bovenop te doen.
Helaas gebeurt dit niet; De rebound is niet goed genoeg verzorgd. Afgezien van het derde kwart krijgt de thuisploeg teveel 2e en 3e kansen, door onvoldoende outboxing en onvoldoende gretigheid.
Toch is er bij 57-54 met nog 5 minuten te spelen van alles mogelijk. Twee zwakke aanvallen geven de thuisploeg kans om uit te lopen naar 66-56. Leiden toont veerkracht en bij 66-61 met nog 3 minuten is er zelfs nog kans.
Helaas is het dan toch de geroutineerde guard Rojer die de wedstrijd uitspeelt en beslist in het voordeel van de thuisploeg.

Scores: Bart Constandse 23, Wouter Breel 12, Riben Lewis 9 en Yuri vd Linden 9 punten.

Winst jongens U18 tegen Zwolle

Afgelopen zaterdag heeft het bolwerkteam jongens U18 haar tweede overwinning op rij geboekt. Na een aarzelend begin was het na de ruststand van 41-19 al duidelijk dat de thuisploeg haar tweede thuisoverwinning zou halen: 80-47.
Zwolle opent sterk en na 3 minuten bij de stand 2-6 voor de bezoek verlaat center Tom Geneste het veld met een enkelblessure om vervolgens niet meer terug te keren op het veld. Jeffrey Schelvis geeft het startschot voor een inhaalrace en scores van Mitchel de Booy en Tomas Breel buigen de achterstand om naar een 11-6 voorsprong. Wesley Groen die met grote intensiteit speelt bepaalt de stand na het eerste kwart op 18-10. Kasper Averink vervangt Jeffrey Schelvis goed op de guard door initiatiefrijk te spelen. Hij scoort zelf en brengt andere in goede posities. Wesley Groen scoort een drietje en dan is het 29-12. Vervolgens is het Paul de Ruyter die scoort en een drietje van Ramzi Khalil brengt het verschil naar meer dan 20 punten; 35-14. De ruststand komt bij 41-19. Zwolle probeert in de tweede helft met wisselende verdedigingsvormen het de thuisploeg moeilijk te maken. Glenn Schijf speelt een goede tweede helft en hij helpt zijn team aan een voorsprong van dertig punten; 53-23. Vervolgens treedt er verslapping op en de stand na drie kwarten is 56-32. Luuk Mudde speelt op de inside positie een nuttige partij en hij staat Tomas Breel goed bij in verdediging en rebounding. Twee scores van Mudde en drie van Wesley Groen en de stand is 66-43. Ook Sander Vos (deze week grieperig thuis) krijgt speeltijd en pakt een paar nuttige rebounds. De eindscore is dan 80-47.

Scores: Mitchell de Booy 4, Kasper Averink 4, Paul de Ruyter 6 (en 6 reb), Luuk Mudde 7, Ramzi Khalil 9 , Tomas Breel 9 (10 reb), Glenn Schijf 10, Jeffrey Schelvis 14 en Wesley Groen 17 punten.