Nieuwsbericht

Moeizame zege tweede team

23 november 2008

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid heeft zondagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op het altijd taaie Punch uit Delft. In een spannende slotfase bleef de ploeg van Richard den Os net aan overeind: 66-65.

Het al sinds de ijstijd door Jan Sikking gecoachte Punch is altijd een lastige tegenstander voor Zorg en Zekerheid. Het fysieke spel ligt Leiden niet echt en Punch - al lang niet meer een echte studentenclub - beschikt over een routiniers/oud-eredivisiespelers als Virgil Ormskerk en Rob de Graaf, die niet snel opgeven.

Saillant detail was ook het meespelen van twee oud-Leidenspelers, Bram Sieben en Richard Hageman, in de Delftse ploeg. Er was voortdurend weinig verschil, al sloeg Zorg en Zekerheid na het eerste kwart (16-15) wel een klein gaatje naar 23-15. Maar verder kwam het niet.

In een wedstrijd, waarin er vermoedelijk meer balverlies was dan echt bewust geslaagde acties, kwam Punch heel langzaam naderbij. Weliswaar waanden sommige Delftse spelers zich af en toe op een American Footbalveld en gooiden ze een touchdownpass, maar omdat Zorg en Zekerheid niet altijd even zuiver speelde, bleef het gaatje heel klein.

Aan het einde van het derde kwart bijvoorbeeld was het 50-46 en op 6:37 van het slot pakte Punch de eerste voorsprong van de wedstrijd: 54-56. Daarna ging het om en om. Toen op 17.2 seconden bij 64-63 de scheidsrechters een uitbal de verkeerde kant op gaven - iedereen zag het, behalve zij... - dreigde toch nog verlies.

Punch verspeelde echter de bal en kon, op minder dan vier seconden, niet anders doen dan een fout maken. Joey Schelvis maakte de beide vrije worpen, waarna Punch er niet meer in slaagde een driepunter te maken en zo een verlenging te forceren. De laatste Delftse score was er eentje voor twee punten en die leverde dus geen probleem meer op: 66-65.

Topscoers Leiden: Kevin Tjin-a-Koeng 12, Jerome Hoste 12, Bart Constandse 9.