Nieuwsbericht

Ivo Boom en Zorg en Zekerheid uit elkaar

18 november 2008

LEIDEN - Zorg en Zekerheid en hoofdcoach Ivo Boom gaan per direct uit elkaar. Na een reeks van nederlagen besloten de twee in gezamenlijkheid voortijdig een punt te zetten achter de verbintenis, die nog liep tot het einde van dit seizoen. Assistent-coach Richard den Os neemt de technische leiding over het team voorlopig waar, tot een nieuwe hoofdcoach is aangesteld.

De 33-jarige Boom was twee jaar geleden de eerste coach van het nieuw gevormde team dat onder de naam Zorg en Zekerheid Leiden de eredivisie inging. De Leidenaar bouwde als debuterende coach aanvankelijk met succes aan het nieuwe Leidse eredivisieteam. In het eerste jaar bereikte de ploeg onder zijn leiding verrassend de playoffs, waarin EiffelTowers te sterk bleek. 

De club contracteerde de coach daarop twee extra seizoenen. In het tweede jaar bleef de groei uit en miste de formatie op de laatste speeldag zelfs de verwachte playoffs. In de lopende jaargang volgden op de eerste gewonnen wedstrijd in Zwolle negen nederlagen, waarop de twee partijen besloten uit elkaar te gaan.

Over wie de opvolger van Ivo Boom wordt, beraadt het bestuur van de Zorg en Zekerheid zich op dit moment.