Nieuwsbericht

Zege voor het zelfvertrouwen

24 september 2006

De 92-63 overwinning in de tweede wedstrijd van het ‘Friese' weekeinde op Groene Uilen was vooral goed voor het zelfvertrouwen. Niet dat dat een deuk had opgelopen door de nederlaag een dag eerder tegen Woon! Aris (85-75), maar winnen is altijd lekker, ook al is dat tegen een ploeg, die een divisie lager speelt. Bovendien kon coach Ivo Boom wat experimenteren, omdat hij geen beroep kon doen op Shelton Colwell, die zaterdag een lichte dijbeenblessure opliep, en Edwin Engelhart, die ook al een dijbeenkwetsuur wat rust gaf.

Zorg en Zekerheid Leiden begon zeer fel aan het duel met de promotiedivisionist uit Groningen. Nick Curtis leefde zich uit met een serie dunks en de score liep in hoog tempo op tot liefst 39-21 na tien minuten. Net als een dag eerdere werd dat goede spel nog vijf minuten voortgezet, waarna voor het eerst de voet van het gas werd gehaald. De 59-34 ruststand was niettemin duidelijk en bevredigend. Daarmee was het verschil natuurlijk gemaakt en was er geen vrees meer dat Groene Uilen er nog een echte wedstrijd van zou kunnen maken.

Dat gebeurde ook niet, maar ZZ Leiden gaf de Noorderlingen wél de kans om in de tweede helft mee te doen. Net als een dag eerder tegen Woon! Aris kwam de ploeg niet goed uit de kleedkamer en kwam moeizaam tot scoren. Toch zag Boom ook toen dingen, die hij graag wilde zien van spelers, die doorgaans wat minder de neus aan het venster steken. Dat kon natuurlijk vooral door de afwezigheid in het veld van Colwell.

Zoals het aan de stand verplicht was, won ZZ Leiden ook de twee kwarten na de rust met respectievelijk 18-15 en 15-14 en kon de 92-63 overwinning worden meegenomen aar de laatste twee weken van voorbereiding met komende zondag de laatste oefenwedstrijd. Dan is Matrixx Magixx uit Nijmegen te gast in de Vijf Meihal, die dan de uitstraling moet hebben, zoals de bedoeling is in de competitie.

Scores ZZ Leiden: Ormskerk 21, Curtis 17, Besseling 13, M. Royé 11, Kuijper 8, Burger 8, Van Dorp 4, A. Royé 4, Van der Meer 3, McLemore 3.