Nieuwsbericht

Geen probleem tweede team

2 november 2008

LEIDEN - Er zijn van die wedstrijden, die je 'gewoon' moet winnen. Het tweede team van Zorg en Zekerheid speelde er zondagavond zo eentje. Tegenstander was het nog puntloze Cangeroes uit Utrecht en de opdracht was simpel: zorg dat ze puntloos blijven. Dat bleek uiteindelijk geen probleem. Onder leiding van Joey Schelvis (33 punten, foto) werd de Utrechtse ploeg ruim verslagen: 86-57.
De start van Zorg en Zekerheid was prima, zoals heel vaak het eerste kwart lekker fel en goed is. In no-time was het 9-0 en na tien minuten leek de wedstrijd al gespeeld bij 23-11. Maar bijna even traditioneel als een goede start is een terugval daarna. In vijf minuten werden maar twee punten gemaakt en kon Cangeroes naderen tot 25-20. Twee driepunters van Joey Schelvis gaven wat lucht, maar niet voldoende, want bij de rust was het nog altijd een wedstrijd: 34-30.

Die lange onderbreking bleek goed te zijn voor de ploeg van Richard den Os, want de mannen kwamen scherp uit de kleedkamer en bestormden het Utrechtse bastion in hoog tempo en met succes. Na vijf minuten was er een gat van elf (46-35) en aan het einde van het derde kwart van negentien punten: 57-38.

Dat verschil was ruim voldoende om de wedstrijd probleemloos te kunnen uitspelen. Het verschil met de Utrechters bleef rond de twintig punten en toen in de laatste minuten nog even de gashandle open ging, werd het verschil nog groter: 86-57.

Topscorers Zorg en Zekerheid: Joey Schelvis 33, Bart Constandse 10, Jerome Hoste 10, Youri van der Linden 9 en Kevin Koeng-a-Tjin 8