Nieuwsbericht

Ruime winst voor U18

1 november 2008

EINDHOVEN - Het bolwerkteam ZZ Leiden-Grasshoppers heeft zaterdag in Eindhoven ruim gewonnen van Almonte. De ploeg van René Mulder sloot af op 52-77. Het U20 team ging hard onderuit in Den Helder. Tegen Noordkop werd het 80-51. Ook de U16 leed een nederlaag. In Rijswijk was Lokomotief te sterk met 84-78.

Voor STOL-Grasshoppers/Zorg en Zekerheid Leiden U18 stond de moeilijke uitwedstrijd op het programma tegen PSV Almonte. Het begin was voor Grasshoppers/Leiden dat geen probleem had met de zoneverdediging van de thuisploeg: 0-8. Halverwege het eerste kwart zijn het Tom Geneste en Wiet van Haaster die de stand naar 9-16 tillen. Een benutte driepunter van Ramzi Khalil aan het einde van het derde kwart geeft duidelijk aan dat de zoneverdediging geen vat krijgt op het collectief sterke STOL-Grasshoppers: 17-23.

Almonte komt nog een keer terug naar 3 punten , maar Paul de Ruyter op de fastbreak en Tomas Breel met een drietje brengt de stand naar 20-30. De gedegen spelende Wesley Groen brengt zijn ploeg met de rust naar een 11 punten voorsprong: 25-36. Duidelijk is dan al dat U18 het betere van het spel heeft.
Glenn Schijf opent met een driepunter en 6 punten op rij van Wiet van Haaster en de score is 32-52. De wedstrijd lijkt dan gespeeld. Gerano Martis scoort een driepunter met bord en de sterk spelende Glenn Schijf bepaalt de stand naar drie kwarten op 33-59. Verdedigend staat het dit keer goed en het laatste kwart wordt wel met 1 punt verloren (19-18), maar de winst is voor STOL-Grasshoppers met 52-77.

Scores: Paul de Ruyter 2, Gerano Martis 3, Ramzi Khalil 6, Wesley Groen 9 (9reb en 5 ass), Tomas Breel 9, Glenn Schijf 15 (7 ass), Tom Geneste 16 (13 reb) en Wiet van Haaster 17pnt.

Bron: http://www.grasshoppers.nl/

Veel blessures nekken U20  

Afgelopen zaterdag speelde U20 tegen Den Helder, de huidige koploper. Het begon de wedstrijd, net als de afgelopen weken eigenlijk al, met slechts 8 man. Op dit moment heeft het team nogal last van blessures en tel daarbij op dat U18 en U16 op hetzelfde tijdstip speelden zodat U20 niet over alle bankspelers konden beschikken. Dat het van te voren moeilijk zou worden was bekend en uiteindelijk werd dat het ook.  Op zich was het schotpercentage redelijk tot zelfs goed te noemen alleen maakte het team van Roberto van den Broek en Ane van Dijk enorm veel turnovers zodat het vaak niet eens tot een schot kwam na een aanval. Het is een probleem wat eigenlijk al het gehele seizoen speelt.  
De eerste helft en ook nog het 3e kwart kon de jonge ploeg goed bijblijven, de achterstand bedroeg op dat moment "slechts" een punt of 10 tot 15, maar nog steeds wel te overzien. Het tweede kwart werd zelfs winnend afgesloten. Belangrijk was het harde werken vooral in de verdeging en in de rebound. Helaas kon dat niet 4 kwarten worden volgehouden en Den Helder liep dan ook vrij eenvoudig weg.  

Topscorers: Jeffrey 13, Dave 11 en Tony 10 punten.