Nieuwsbericht

MSV te sterk voor ZZ 2

27 oktober 2008

Geen moment kon het tweede team van ZZ Leiden aanspraak maken op een zege bij het sterke MSV uit Noordwijk. Het werd uiteindelijk dan ook 79-60.

Vooral reboundend (uiteindelijk 51 rebounds om slechts 35) en qua beleving kwam de jonge ploeg van Richard den Os te kort. Alhoewel de ploeg nog wel brutaal een voorsprong nam, was die al snel verdwenen, toen met name Zeeger van Leeuwen en Terry Cooper van zich lieten spreken. Van 2-10 werd het razendsnel weer 20-14.
Halverwege stond het 37-32 en leek de stand nog te overzien voor Leiden, maar na rust liepen de Noordwijkers gestaag naar een niet meer te overbruggen voorsprong. Alleen Joey Schelvis en Kevin Tjin-a-Koeng lieten bij vlagen zien over kwaliteit te beschikken, maar verder was het spel van de jonge Leidse ploeg ver onder de maat.
Het derde kwart ging dan ook met 21-4 naar MSV en die klap kwam ZZ uiteraard niet meer te boven. Vrijwel elke rebound was voor de Noordwijkers en de hoop op een goede afloop ebte in een rap tempo weg. Die gedachte bleek kloppend, de uiteindelijk eindstand kwam uit op een 79-60. 

Topscorers ZZ Leiden 2: Schelvis 16, Tjin-a-Koeng 15.