Nieuwsbericht

Tijdelijke vervanger McGowan

14 oktober 2008

LEIDEN - Zorg en Zekerheid heeft een tijdelijke vervanger voor Cedric McGowan aangetrokken. De Amerikaan Todd Babington zal uiterlijk tot aan het kerstreces, dat voor ZZ op 18 december begint na de uitwedstrijd bij Matrixx Magixx, de plaats innemen van de met een enkelblessure uitgeschakelde McGowan.

De blessure van Cedric McGowan valt overigens mee, voor zover je daarvan kunt spreken. Hij hoeft niet te worden geopereerd. Het herstel van de zwaar gekwetste banden duurt - naar schatting van de medische staf - toch zo'n zes weken.

Babington is geen onbekende voor ZZ Leiden, want hij speelde eind september met Optima Gent in de Vijf Meihal tijdens het Pre Season Toernooi. Hij was echter bij de Belgische ploeg op try-out basis en kreeg er geen contract.

Todd Babington komt rechtstreeks van college. De 22-jarige guard-forward (1.96 m) speelde vier jaar voor Austin Peay State. Daar maakte hij in zijn laatste seizoen gemiddeld 11.5 punten. In de collegebasketball bijbel Blue Ribbon wordt hij omschreven als 'a big scorer on the wing', die 37 procent driepunters schiet en zijn vrije worpen afwerkt tegen 75 procent.

Afhankelijk van de clearance van de Belgische Basketbal Federatie kan Babington donderdag of anders zaterdag voor de eerste keer meedoen met ZZ Leiden tegen Rotterdam Challengers of Hanzevast Capitals.