Nieuwsbericht

Dramatische start kost U16 wedstrijd

13 oktober 2008

NIJMEGEN - ZZ Leiden onder 16 presteerde vooral in de eerste helft tegen Wildcats ondermaats en dat kostte de ploeg dan ook direct de wedstrijd.

Overgeconcenteerd of niet klaar om te spelen, dat is de vraag. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er afspraken gemaakt en met een goed gevoel kon er begonnen worden. Dit goede gevoel was snel verdwenen want Leiden begon dramatisch slecht aan de wedstrijd. Binnen anderhalve minuut stond het 6-0 voor Wildcats en nam Leiden een time-out. Veel veranderde dat niet, Leiden kwam dan wel iets terug, maar vanaf de 7e minuut in het eerste kwart werd er 10 minuten niet gescoord! Pas bij 35-9 scoorde Wouter Hoogeveen een lay-up. In de laatste 3 minuten van de helft scoorde Leiden nog 11 punten en kon het gaan rusten met een achterstand van 47-20.
 
De passie leek te ontbreken en geloof in eigen kunnen was ver te zoeken. Na duidelijke taal van de coaches en de spelers een beetje bijgekomen van die dramatische eerste helft werd begonnen aan de 2e.
 
In de 2e helft werd omgeschakeld naar een full court man-to-man verdediging. In de eerste minuut na rust leek de wedstrijd door te gaan waar hij was geeindigd, maar snel ging de intensiteit omhoog en werd er iets van de achterstand afgesnoept. Uiteindelijk werd het 3e kwart nipt gewonnen (17-21). In het 4e kwart ging het een stukje beter.  Even kwam Leiden terug tot 12 punten, maar snel werd dat alweer 20. Zonder het ooit echt spannend te maken vocht Leiden zich nog naar een eindstand van 78-67.
 
Schelvis: ,,De eerste helft was verschrikkelijk, maar dat weten de spelers zelf ook. We zullen het hier nog over gaan hebben en ik hoop dat ze ook hiervan weer leren. Enige positieve aan de wedstrijd was dat er in de 2e helft alsnog wat passie en strijd te zien was en dat de uitslag meevalt. Verder was het zeer slecht en hoop ik dat het overconcentratie was en geen motivatieprobleem. Dat zullen we de komende weken wel merken."