Nieuwsbericht

Enkelbreuk Cedric McGowan

8 oktober 2008

LEIDEN - Cedric McGowan blijkt dinsdagavond in de wedstrijd tegen BluestreamSeals zijn linkerenkel te hebben gebroken. Na een score kwam hij verkeerd neer en gilde het uit van de pijn. Onderzoek in het ziekenhuis leerde dat er een stukje van het enkelbot is losgeraakt. Ook de banden hebben een flinke tik gekregen.

Het herstel zal vermoedelijk drie maanden gaan duren. Na een week gips wordt de enkel zes weken is speciale tape gezet. Daarna zou normaal gesproken de revalidatie kunnen beginnen. Fysiotherapeut Cees Damen: 'Hoe lang dat gaat duren is moeilijk te voorspellen. We zeggen altijd dat het net zo lang vergt als de periode van gips en tape, dus dan moet je uitgaan van zes weken. Het kan iets sneller misschien, dat ligt aan die jongen zelf. Sommigen herstellen wat sneller dan anderen. Maar het wordt zeker januari...'

Donderdagmiddag wordt McGowan nog onderzocht door clubarts Maarten Verschure en een orthopedisch chirurg. Op basis van hun prognose voor het herstel zal bekeken worden of het tijdelijk aantrekken van een vervanger nodig is.