Nieuwsbericht

ZZ 2 en U16 winnen

28 september 2008

ZZ Leiden 2 boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Het team onder 16 boekte eveneens een knappe zege. Het bolwerkteam onder 18 en onder 20 konden hun wedstrijd niet winnend afsluiten.

ZZ Leiden 2

Het tweede team van ZZ Leiden heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In de Vijf Meihal werd Red Giants eenvoudig opzij gezet, het werd 84-63. Tot de rust konden de Giants redelijk bijblijven en bleef het bij 44-32. Na rust konden de bezoekers zelfs nog verder terugknokken tot slechts zes punten verschil naar 52-46. Maar aan de hand van de briljante schutter Bart Constandse (foto) kon Leiden toch het definitieve gaatje slaan. Mede door zijn driepunters werd het opeens weer 60-46. Coach Richard den Os was zeer te spreken over zijn jonge ploeg. ,,23 assists is een prima aantal. Dat zegt wel dat je het als ploeg goed hebt gedaan", vond hij. De overige topscorers werden Kevin Tjin-a-Koeng (15), Jerome Hoste (11) en Wouter Breel (10).

U20

Het U20-team van coach Roberto van den Broek heeft zaterdag de tweede opeenvolgende nederlaag geleden in het nog prille seizoen.
Uit in IJmuiden, tegen Akrides ging het meteen weer fout in het eerste kwart, die uiteindelijk werd afgesloten met een 22-13 achterstand. De rebound in de verdediging was ver onder de maat waardoor Akrides onder de borden vaak kon scoren. Daarbij opgeteld dat het schotpercentage ook ver onder de maat bleef bij het vernieuwde team, kon Van den Broek een nederlaag met geen mogelijkheid voorkomen. Einduitslag werd 67-58. Er is dus nog veel werk te verrichten voor coach Van den Broek en zijn jonge ploeg. Dit werk begint naast trainingsarbeid aanstaande zaterdag 4 oktober, wanneer Upstairs Weert de tegenstander is in de Vijfmeihal. Hier kan de nare smaak van de competitieouverture worden weggespoeld.

U18

Vrijdag verloor het bolwerkteam onder 18 net aan zijn tweede competitiewedstrijd. In en tegen Rotterdam Challengers was de thuisploeg met slechts één punt verschil te sterk.
Later volgt meer informatie.

U16

Het team onder 16 speelde een goede wedstrijd, maar maakte het zichzelf nog lastig tegen West Brabant Giants. Uiteindelijk werd de winst met 78-84 veilig gesteld. In sporthal De Boulevard speelde de ploeg van Ruud Vos en Thomas Schelvis een prima eerste helft. De tegenstander pakte weliswaar veel aanvallende rebounds, maar aanvalspatronen werden prima gelopen en mooie aanvallen waren er aan de lopende band. Wouter Hoogeveen deed bijna niets fout en eindigde met 22 punten als topscorer voor Kasper Averink die er 18 ingooide.
Bij rust was de stand 36-53. Na rust werd er waarschijnlijk al gedacht dat de overwinning binnen was, want zo goed als het in de eerste helft liep, zo slecht deed het dat in de 2e. Het 3e kwart werd verloren met 27-16 en in het 4e kwart kwam West Brabant terug tot 6 punten verschil. Een steal en 6 punten op rij van Kasper Averink, samen met scores van Sander Vos en Wouter Hoogeveen zorgen dat de 2 punten alsnog mee naar Leiden komen. ,,Ruud en ik zijn wel heel erg tevreden over hoe ze het hebben opgepikt toen het close werd. Geen paniek en de controle behouden, achteraf zijn we blij dat we nu hebben kunnen zien hoe ze met dit soort tegenslagen omgaan", aldus een tevreden Schelvis.