Nieuwsbericht

Businessclub ontmoet team

20 september 2006

De Stichting Eredivisie Basketball Leiden heeft inmiddels een uitgebreide groep bedrijven bereid gevonden het plan financieel te ondersteunen. Zonder het bedrijfleven is het onmogelijk een project als een team in de eredivisie basketball van de grond te krijgen. Op dinsdagavond 19 september was het overgrote deel van de sponsors bijeen in Restaurant Floris V in Voorschoten (zelf ook lid van de businessclub) voor een praatje, een uitstekend diner en een kennismaking met het team.

In een zeer geanimeerde sfeer konden de leden van de businessclub eerste met elkaar kennismaken. Voorzitter Marcel Verburg vertelde vervolgens hoe het allemaal is begonnen, wat er tot nu toe is gebeurd en wat er allemaal nog moet gebeuren, voordat op 12 september de eerste thuiswedstrijd in de Vijf Meihal kan worden gespeeld. Uiteraard blikte hij ook naar de toekomst, want de trein rijdt, maar zal de komende jaren nog veel meer vaart krijgen.

Algemeen manager Tjeerd Scheffer legde daarna uit hoe de businessclub precies in elkaar steekt en wat er gaat gebeuren rond de wedstrijden. Terwijl in de hal de speciale basketballvloer wordt gelegd, de tribunes worden opgebouwd en de zaal verder in gereedheid wordt gebracht voor de wedstrijd, zijn de leden van de businessclub welkom in een speciale ruimte, die zal worden ingericht in KartoenZ, dat is gevestigd in de voormalige bowling naast de hal. Daar zal een speciale basketballsfeer worden geschapen.

Tijdens het diner arriveerden de spelers en de technische staf. Zij genoten eerst hun post-practice maaltijd in Floris V en werden daarna voorgesteld aan de businessclub. Daarna konden sponsors en team op informele wijze met elkaar praten over alles wat ze van elkaar wilden weten. Tussen de bedrijven door werd nog even de verjaardag aangenodigd van DeEarnest McLemore. Hij werd dinsdag 23 en onthaald op een spontaan 'Lang zal hij leven'.

Rond de klok van elf uur werd de zeer geslaagde avond afgerond.