Nieuwsbericht

Verlies met perspectief tegen Antwerpen

21 september 2008

LEIDEN - Zorg en Zekerheid heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd op weg naar het seizoen 2008-2009 verloren van Antwerpen. Belangrijker dan de 84-94 nederlaag tegen de Belgische subtopper was natuurlijk te kijken hoe ver de ploeg is, twee weken voor de competitiestart tegen Landstede in Zwolle.

Coach Ivo Boom was niet echt tevreden over de eerste helft, maar had na de rust duidelijk verbetering gezien. Uiteraard experimenteerde de coach volop, zoekend naar de formatie, die straks in principe aan de wedstrijd moet beginnen.

ZZ startte de wedstrijd daarom nu met Nash, Burger, Meijer, Chiotti en McGowan. Een vijftal dat het behoorlijk deed in de openingsfase en zelfs een 15-9 voorsprong nam. De Leidse ploeg had echter veel moeite met het verdedigen van de twee snelle guards, die de Antwerpse coach Lucien Van Kersschaever op het plankier zette.

Onder leiding van Tim Black en Brian Hopkins speelde Antwerp Diamond Giants, zoals de ploeg voluit heet, typische Belgisch basketball. Het publiek bij onze zuiderburen is gek op snelle, veel scorende guards. En scoren deden Black en Hopkins. De eerste kwam uit op 15 punten en de watervlugge Hopkins sloot af als topscorer in de wedstrijd op 29 punten. Tel daarbij de 16 punten van schutter Brandon Gay en het verhaal van de wedstrijd aan Antwerpse zijde is verteld.

Bij ZZ Leiden hadden sommige spelers een stoeve start. Bubba Walther bijvoorbeeld, maar de Amerikaan zou dat in het slotstuk van de wedstrijd helemaal goedmaken met ondermeer een driepunter van 'buiten de hal', waarvoor een NBA-prof de handen op elkaar zou krijgen. Zeer positief was het optreden van Niels Meijer met 17 punten en 13 rebounds en natuurlijk David Chiotti, die - hoe kan het anders? - een double double liet noteren met 23 punten en 12 rebounds.

Die inbreng kon echter niet voorkomen dat Antwerpen de leiding nam en steeds verder wegliep. Bij de rust was het 38-50 met voor ZZ Leiden de opvallende cijfers van 11 op 12 vrije worpen, een totaal dat wel eens anders is geweest...

Het verschil liep zelfs naar twintig punten (40-60), maar ZZ gaf nog niet op.Het werd 57-67, maar dichterbij lukte niet. Het ging weer naar de twintig (71-91), maar het slotakkoord was toch voor de ploeg van Boom. ZZ naderde de Belgen zelfs tot op 85-91 met een 14-0 run. Een time out van Van Kersschaever stelde definitief orde op zaken: 85-94. 

Fotoreportage Richard Koolen KLIK HIER 
Voor de statistieken KLIK HIER