Nieuwsbericht

ZZ Leiden 2 grijpt net naast eerste zege

15 september 2008

ZZ Leiden 2 is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd van de competitie naar zich toe te trekken. Goba bleek na een spannende verlenging net iets meer ervaren en geslepen dan de jonge ploeg van Richard den Os, het werd 95-88.

De jongelingen van Den Os begonnen gretig en met goede bedoelingen aan het eerste competitieduel. Al snel nam het een voorsprong van 17-25, wat even later zelfs werd uitgebreid naar 17-32.
Na die sterke start raakte Leiden het spoor halverwege het tweede kwart even helemaal bijster. Het kreeg een 17-0 run te incasseren, waarmee de vergaarde voorsprong in één klap werd weggevaagd. Den Os had het met lede ogen aangezien. ,,Dan zie je dat we nog jong zijn en beinvloedbaar. Ik ben niet een man die wijst naar scheidsrechters, maar ik ben nog vriendelijk als ik zeg dat het ronduit genant was wat deze mensen lieten gebeuren", verwees hij naar het zeer twijfelachtige optreden van de refs.

Veerkracht
Toch liet Leiden het hoofd zeker niet hangen. Aan de hand van de briljante Joey Schelvis (zie foto) nam Leiden weer een voorsprong van tien punten naar 55-65. Schelvis, ook toegevoegd aan het eerste team, kwam uit op 25 punten. Zijn laatste actie in de reguliere speeltijd ging echter de mist in bij een stand van 78-78.
Een verlenging was geboden voor de twee ploegen die er een marathonwedstrijd van maakten. In de overtime gooiden beide teams de poort open, waarbij het stuk ervaring van Goba om de hoek kwam kijken. Zij bleken het meest koelbloedig en breidden een snelle voorsprong verder uit naar uiteindelijk een eindstand van 95-88. ,,Natuurlijk is het zuur, maar ik denk dat we wel hebben laten waartoe we in staat zijn", vond een optimistisch ingestelde Den Os.

Topscorers ZZ: Schelvis 25, Tjin-a-Koeng 20, Breel 17, Constandse 12.