Nieuwsbericht

Jeugd ZZ begint uitstekend

15 september 2008

De drie jeugdteams van ZZ Leiden zijn uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. U20 en U16 in de competitie, U18 deed het prima in de beker.

U20 was in Eindhoven te sterk voor Almonte. De vernieuwde ploeg van Roberto van den Broek trok het duel in een gelijkmatig verdeelde wedstrijd met 45-60 naar zich toe en liet direct zien waarom het U18 team van vorig jaar de complimenten al veelvuldig in ontvangst mocht nemen. De doorgestroomde ploeg werkte hard en vooral in defensief opzicht was het Leidse team oppermachtig.

Het bolwerkteam Leiden/Katwijk U18 begon eveneens goed, namelijk met een reeks overwinningen in de beker vorige week. Op rij werden Almonte (14 verschil), River Trotters (20 verschil), het rayonteam De Orca's (40 verschil) en Initial High Five (10 verschil) op imposante wijze geklopt. Met drie jongens uit het U16-team in de gelederen denderde U18 door naar de eerste ronde van het grote bekertoernooi. Daarin komen ook de teams U20 uit. Oorspronkelijk zou het team van René Mulder dit weekend uitkomen tegen Groningen, maar zij vroegen uitstel. Volgende week start U18 de competitie in en tegen Den Bosch.

Het U16-team, dit jaar voor het eerst in de Eredivisie, maakte zijn bedoelingen direct meer dan duidelijk tegen Mosquito's. De jongelingen verpulverde de thuisploeg, het werd 56-82. In de eerste periode was het vooral aftasten en proberen gewenning te vinden wat het team van Ruud Vos deed. Na rust kwam de ploeg los en liep het definitief uit in het derde kwart. Vos was vanzelfsprekend tevreden. ,,Ik geef niet zoveel om topscorers. Ik heb vandaag een team gezien dat voor elkaar vecht. Dat is mijn belangrijkste conclusie", stelde hij het teambelang voorop.