Nieuwsbericht

Donald Wilson naar Szolnok

5 september 2008

Oud-ZZ Leiden speler Donald Wilson heeft gisteren een nieuw contract getekend. Hij deed dat voor de Hongaarse topclub Szolnok, gelegen op zo'n 100 kilometer ten zuid-oosten van Boedapest.

 

Vorig seizoen reikte de Hongaarse club tot de halve finale van de play-offs. Het jaar ervoor won de nieuwe club van Wilson zelfs het kampioenschap.
Na twee jaar ZZ Leiden vond de goedlachse forward het tijd voor een nieuw Europees avontuur. Het duurde lang voordat hij de club naar zijn wensen had gevonden, maar gister zette hij dan toch zijn krabbel onder een eenjarig contract.

Overige ex-ZZ spelers
Wilson was niet de enige die zijn vleugels verder uitsloeg na een verblijf bij ZZ Leiden. Nick Curtis ging gedwongen weg, maar heeft nog geen nieuwe club gevonden. Zijn naam staat niet meer vermeld op de website van zijn (wellicht voormalig) agentschap Courtside. De reden hiervoor is vooralsnog niet definitief bekend.
Steve Ross maakte een op zijn minst opvallende move. De Canadees, halverwege het seizoen binnengestroomd bij Leiden, verkaste voor het nieuwe seizoen naar Upstairs Weert. Bij Leiden kon hij in de korte tijd die hij had zijn draai niet lekker vinden, waardoor beide partijen besloten geen beroep te doen op de eventuele optie voor een langer verblijf.
De Nederlandse spelers die vertrokken, Jorne Snabilie en Jeroen van Dorp, gaan zich voorlopig toeleggen op hun studie. Basketball staat voor de twee spelers de komende tijd dus op een laag pitje. Assistent-trainer Alwin van der Pluym verkoos een jaar niets doen in de basketballwereld. Volgend jaar zal hij bekijken welke nieuwe opties er liggen.
De Amerikaan die twee jaar geleden al vertrok, Shelton Colwell, werd met zijn nieuwe Oostenrijkse ploeg Furstenfeld kampioen. Toch besloot hij ook daar weer te vertrekken. Een nieuwe club heeft hij vooralsnog niet.