Nieuwsbericht

ZZ start oefenwedstrijden

2 september 2008

Na twee weken intensieve voorbereiding, waarbij het accent vooral lag op conditie (aquajoggen, looptraining) en teambuilding, gaat Zorg en Zekerheid Leiden nu beginnen aan de fase, waarin oefenwedstrijden worden gespeeld.

 

De reeks begint op vrijdag 5 september. Dan komt de ‘vaste' oefenpartner Akrides naar de Vijf Meihal. De ploeg uit IJmuiden is al jaren een vaste waarde in de top van de promotiedivisie en een prima opponent om het wedstrijdseizoen tegen te openen. Het duel begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Twee dagen later speelt ZZ Leiden in Noordwijk tegen MSV. De ‘amateurkampioen' van Nederland wil er een feestje van maken in Noordwijk en laten zien dat er onder de eredivisie ook best leuke dingen gebeuren. De ‘Leidse' vloer wordt uitgerold en de wedstrijd zondagmiddag begint om 13.30 uur.

In het weekeinde van 13 en 14 september gaat ZZ Leiden naar Duitsland voor een kort trainingskamp met wedstrijden tegen Wohnbau Essen op zaterdag en Schalke'04 op zondag.

Op 21 september is de Open Dag in de Vijf Meihal met tal van gebeurtenissen (nadere mededelingen volgen daarover) met als hoogtepunt een wedstrijd tegen Antwerp Giants, de sterke Belgische eersteklasser. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

De klap op de vuurpijl volgt in het weekeinde van 27 en 28 september met het eerste Pre-Season Toernooi van ZZ Leiden. Deelnemers zijn Optima Gent, Schalke'04, BluestreamSeals Den Helder en uiteraard ZZ Leiden. Op zaterdag zijn er twee duels: BluestreamSeals-Schalke'04 (18.00 uur) en ZZ Leiden-Optima Gent (20.30 uur). Op zondag spelen de verliezers tegen elkaar om 13.00 uur en de winnaars om 16.00 uur.

En dan... volgt het echte werk. Op zaterdag 4 oktober is er niet alleen de nasmaak van haring, wittebrood, hutspot en bier, maar ook de openingswedstrijd van ZZ Leiden uit bij Landstede in Zwolle. Op dinsdag 7 oktober is de eerste thuiswedstrijd tegen BluestreamSeals Den Helder.

Het volledige programma staat onder wedstrijden op deze site