Nieuwsbericht

Loodzwaar begin

25 augustus 2008

Met een loodzware eerste trainingsdag is de ploeg van Zorg en Zekerheid begonnen aan het nieuwe seizoen. Na de welverdiende vakantie is het natuurlijk eerst zaak om de conditie op peil te brengen. Dat gebeurt in drie sessies per dag en dat twee weken lang.

Na de eerste dag weten de mannen van Ivo Boom en zijn nieuwe assistenten Richard den Os en Raoul Straathof precies waar ze aan toe zijn. Uiteraard zal het later iets beter gaan, maar bij een aantal ging een paar keer het licht uit. Ze werden dan ook flink aangepakt.

Om tien uur lagen ze al in het zwembad De Zijl voor een training aquajogging onder leiding van oud-UVS-voetballer Joeri Onderwater. De basketballers bleven gelukkig allemaal boven water, want dit was nog maar het begin van de dag. Het vervolg zou een stuk pittiger worden.

In de Vijf Meihal werden ze opgewacht door Henk van Driel, van origine atletiektrainer, die zich vooral richt op conditietraining aan diverse sportteams. Gewapend met speciale hartslagmeters zag je in het begin nog wel een glimlach, maar gaandeweg de training ging bij sommigen het licht uit.

Voor de twee nieuwe Amerikanen was er een logische verklaring. Bubba Walther was een paar dagen ziek geweest en Cedric McGowan kwam pas zaterdag aan en had zijn jet-lag nog niet verwerkt. Een andere nieuwkomer, Niels Meijer, moest de ochtend aan zich voorbij laten gaan door werkzaamheden, JS Nash arriveert door omstandigheden pas woensdagmorgen in Nederland en Sjors Besseling moest zich beperken tot toekijken.

Logisch, want hij werd donderdag succesvol geopereerd aan zijn knie, die hem vrijwel het hele vorige seizoen parten heeft gespeeld. Verrassend genoeg kon hij zich na een paar dagen alweer met krukken voortbewegen. Over de revalidatie, laat staan het moment van terugkeer in de ploeg kan en wil de onfortuinlijke Hagenaar zich niet uitlaten.

De middagpauze werd gebruikt voor de lunch en het passen van nieuwe schoenen en enkelbraces. Daarna volgde het ‘normale' werk, de dagelijkse basketballtraining van nog eens twee uur.

Behalve bovenaan op de voorpagina van deze site, vindt u ook een groot aantal foto's van de eerste trainingsdag in de rubriek Foto's. De reportage is van Richard Koolen.