Nieuwsbericht

SkillZZ 2008 groot succes

14 augustus 2008

In de eerste week kwamen er ruim 40 op af. Voor de tweede week staan er zo'n zestig jonge basketballfanaten te popelen. SkillZZ 2008, een indoorzomerkamp door de SkillZZ SportAcademy, is een mooi succes. In de sfeervolle Vijf Meihal geven spelers van ZZ Leiden les en 'knijpen' ze de jongelui flink af. Doodmoe gaan ze naar huis en dat is niet zo gek, want dag in dag uit van negen tot vijf bezig zijn met basketballen met af en toe een korte pauze is een behoorlijke aanslag. Maar wie goed - of in elk geval beter - wil worden, moet af en toe pijn lijden.

Voor één van de docenten liep het minder leuk af. André Roorda, de oud-coach van Aris Friesland, scheurde op de tweede dag zijn achillespees en moest onverwijld het ziekenhuis in. Het was een naar momentje in verder zeer geslaagde weken. Ook voor de ZZ-spelers David Chiotti, Bubba Walther, Mick Burger, Johan Kuijper, Vincent Krieger en Sjors Besseling, die met een aantal anderen de lessen verzorgen. SkillZZ 2008 is absoluut voor herhaling vatbaar.

De eerste twee zomerkampen zijn zo succesvol, dat de organisatie zelfs met het idee speelt er in de kerstvakantie nog een te organiseren.

Of dat daadwerkelijk zal gebeuren, wordt snel bekend. Houd dus de website www.skillzz.org in de gaten of discussieer zelf mee op http://skillzzbasketball.hyves.nl. Ook daar word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom het SkillZZ Summercamp.

FOTOREPORTAGE