Nieuwsbericht

Eredivisiespelers geven week lang les in augustus

10 juli 2008

Voor de jeugd die in de zomerstop het basketball mist, hoe dan ook hogerop wil komen of misschien zelfs wel naar de NBA lonkt, maar ook voor beginners organiseren de mensen van ZZ Leiden onder de naam SkillZZ Summercamp 2008 een basketballkamp. Het kamp duurt een week en wordt in augustus gehouden in de Leidse Vijf Meihal. Eredivisiespelers (ook Amerikaanse) en coaches van ZZ Leiden en Grasshoppers (dames) gaan de junioren tussen 8 en 18 jaar alle skills individueel aanleren die nodig zijn om een goede basketballer te worden.

Of een speler nu spelverdeler is, forward of een boomlange center, er is voor alle disciplines een eredivisiespeler die de jongen of het meisje de geheime trucjes van het spel kan leren. En het zijn niet de minste namen die meedoen in dit kamp: headcoach Ivo Boom, pointguard Vincent Krieger, shooting guard JS Nash, forward Sjors Besseling, center Johan Kuijper en center David Chiotti zijn de spelers van ZZ Leiden die de hele week lang op het Skillzz-kamp zullen zijn. Vanuit de eredivisieploeg bij de dames Grasshoppers versterkt forward Anouk Breel het coaching team van het Skillzz-basketbalkamp.

Aan het einde van de week worden verschillende prijzen uitgereikt, zoals voor de Most Valuable Player, Driepunts Shootout, het All Star Team, de Ballhandling Skillzz Challenge en Most Improved Player Skillzz Week.

Er is een beperkt aantal plaatsen. Daarom zijn er twee Skillzz-kampen georganiseerd. Het eerste is van 11 tot en met 15 augustus 2008, terwijl de week daarna (18 tot en met 22 augustus) er nog een basketballkamp zal zijn. Iedere dag duurt het programma in de Vijf Meihal van 9.00 tot 17.00 uur en krijgen de deelnemers naast een lunch ook drankjes tussen het trainen door.

Naast de hele week toptraining in de zaal waar ZZ Leiden speelt en traint en toptrainers en eredivisiespelers de deelnemers individueel begeleiden, ontvangen de basketbaltalenten bovendien een gesigneerde bal, een reversible trainingstenue, videotraining, een deelnemerscertificaat en een groepsfoto. Een eventuele overnachting zit niet in het pakket, maar kan wel geregeld worden. Meer informatie staat op www.skillZZ.org.

Sponsors van het Skillzz-kamp zijn Zorg en Zekerheid, Topsport Nu en Basketball Totaal.