Nieuwsbericht

U23 in finale Summerleague

28 juni 2008

ROTTERDAM - Twee weken geleden werd Zorg en Zekerheid laatste in de groep tijdens de Summerleague 2008. Maar de achterdeur naar succes stond toch nog ruim open en via die ingang liep de ploeg van Richard den Os zaterdag 'gewoon' door naar de finale. In Rotterdam werd met 71-77 gewonnen van EiffelTowers en dus speelt ZZ Leiden zondagmiddag (17.00 uur Alexanderhal) om de hoofdprijs. Tegenstander is West-Brabant Giants dat verrassend en redelijke eenvoudig met 82-62 van MyGuide Amsterdam won.

De wedstrijd tegen EiffelTowers ging in de eerste helft helemaal gelijk op, maar ZZ leidde na het eerste kwart wel met 14-17 en bij de rust met 34-36. Vlak na de hervatting leek het even mis te gaan. EiffelTowers kwam het best uit de startblokken en pakte met zeven punten op rij een voorsprong, die halverwege het derde kwart naar toen punten of meer leek te gaan. Zover kwam het echter niet. ZZ Leiden herstelde zich en toen Bob de Graaf er vlak voor het einde van het kwart twee vrije worpen ingooide, was er toch weer een Leidse voorsprong (54-55).

Het laatste deel van de wedstrijd was voor Leiden. In de slotminuten werd de kostbare voorsprong knap vastgehouden door goede acties van Ryan Warner en een paar knappe passes van Wouter Breel op afmaker en topscorer Ruben Kooy: 71-77.

Topscorers ZZ Leiden: Ruben Kooy 15, Ryan Warner 11 en Riben Lewis 10.