Nieuwsbericht

Forse nederlaag in Duitsland

17 september 2006

'We staan weer met beide benen op de grond'. De conclusie van coach Ivo Boom (foto) was duidelijk na de forse nederlaag van Zorg en Zekerheid Leiden tegen Hertener Loewen op de eerste dag van een tweedaags mini-trainingskamp in Duitsland. Het werd 71-48 voor de thuisploeg, die vorig seizoen als vijfde eindigde in de tweede Bundesliga-Nord.

Boom ziet een duidelijke lijn in de voorbereiding tot nu toe. ZZ Leiden laat zich vooral verdedigend te veel afbluffen. Er zal steviger gespeeld moeten worden in de defensie en daaraan zal dan ook de komende weken extra aandacht worden geschonken.

Het begin was desastreus. Herten, dat het thuispubliek (600 man) graag wat wilde laten zien in de eerste wedstrijd van het seizoen, schoot uit de startblokken naar een 20-2 tussenstand. ZZ Leiden haalde daarna wel op tot 22-14 aan het einde van het eerste kwart, maar echt lekker liep het niet.

Dat werd na de rust wel beter, maar de achttien punten van de openingsfase bleven pijn doen. Ivo Boom speelde met twee Amerikanen en hield Shelton Colwell aan de kant. Hij keerde zaterdag pas terug uit de VS, waar hij twee weken was in verband met droeve familieomstandigheden.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg ZZ Leiden, dat na de trip naar Herten ook eerst nog een uur trainde, wat meer grip op de Duitsers, maar de nederlaag stond toen al vast.

Scores ZZ Leiden: Curtis 10, A.Roye 6, Ormskerk 6, M.Roye 6, Besseling 6, McLemore 4, Kuijpers 4, Burger 3, Engelhart 2, Van Dorp 1. Rebounds: McLemore 7, Curtis 7.