Nieuwsbericht

U23 in halve finales Summerleague

22 juni 2008

NIJMEGEN - De FEB Summerleague 23 & Under zou voor Zorg en Zekerheid pas in de kwartfinales echt beginnen, zo liet coach Richard den Os de afgelopen weken weten. Omdat er met acht deelnemers geen ploegen zouden afvallen wilde hij in de voorronde zo veel mogelijk spelers aan het werk zien en speelde bijvoorbeeld vrijwel het volledige nieuwe U20-team vorige week in Amsterdam de tweede wedstrijd.

De vierde plaats in de voorronde was dan ook geen probleem voor ZZ Leiden. Natuurlijk troffen Den Os en zijn mannen daardoor in Nijmegen de winnaar van de andere groep Rotterdam, maar ZZ Leiden heeft weinig problemen met dat soort wedstrijden, meldde Den Os verwijzend naar de Final 4 om de nationale titel bij de U20.

ZZ Leiden was gehandicapt, omdat Kevin Tjin-a-Koeng moest werken en het duo Bob de Graaf/Maykandro Martis autoppech kreeg en Nijmegen nooit zou bereiken. ZZ Leiden was echter toch een stuk beter dan Rotterdam. Vooral inside speelden Frank Schaftenaar en Wouter Breel een prima wedstrijd. Beiden stonden de volle veertig minuten in het veld.

Bij de rust leidde ZZ met 44-28. Er werd voor als team uitstekend gespeeld. Er werd weinig balverlies geleden en in de rebound was Leiden duidelijk beter dan Rotterdam. Het werd uiteindelijk 87-71. In de halve finale (zaterdag, 17.00 uur, Rotterdam Alexanderhal) speeld ZZ Leiden nu tegen EiffelTowers, dat met 67-64 van Landstede won. De andere halve finale gaat tussen MyGuide (76-47 tegen Matrixx) en West-Brabant (68-56 tegen Nederland U20).

ZZ Leiden - Rotterdam 87-71 (22-18, 22-10, 23-21 en 20-22)
Topscorers ZZ Leiden: Frank Schaftenaar 23, Wouter Breel 20, Joey Schelvis 16 en Bart Constandse 13