Nieuwsbericht

Mick Burger nog twee jaar ZZ

21 juni 2008

LEIDEN - Mick Burger heeft zijn contract met Zorg en Zekerheid Leiden voor twee seizoenen verlengd. De Amsterdamse student medicijnen speelt reeds twee jaar voor de Leidse eredivisieploeg. Daarvoor speelde hij een seizoen voor Almere en begon hij zijn eredivisieloopbaan als bankspeler bij Amsterdam.

Mick Burger, die op 4 augustus 24 jaar wordt, speelde afgelopen twee seizoenen gemiddeld 18.6 minuten in twee keer 37 wedstrijden, scoorde gemiddeld 5.6 punten en pakte 2.0 rebounds.

Hij is de zevende speler in de ploeg van coach Ivo Boom. Van JS Nash, Vincent Krieger, Sjors Besseling en Johan Kuijper liepen de contracten nog door. Inmiddels tekenden ook David Chiotti en Niels Meijer een contract voor het seizoen 2008-2009 bij ZZ Leiden. Frank Schaftenaar zal vermoedelijk snel zijn handtekening zetten. Met hem was het even afwachten of hij volledig fit is. Dat blijkt - gezien zijn spel in de Summerleague - het geval.

Tevens legde ZZ Leiden - met het oog op de toekomst - twee jeugdspelers vast. Joey Schelvis (guard, 1.78, van 1 maart 1989) en Wouter Breel (center, 2.03, van 24 september 1988) tekenden een jeugdcontract voor twee jaar. In die twee jaar maken ze deel uit van een speciaal opleidingstraject bij ZZ Leiden.