Nieuwsbericht

Niels Meijer naar ZZ Leiden

1 juni 2008

Twaalfvoudig international Niels Meijer speelt de komende twee seizoenen voor Zorg en Zekerheid Leiden. De oorspronkelijk uit IJmuiden afkomstige power forward speelde de afgelopen twee seizoenen voor Hanzevast Capitals in Groningen. Daarvoor kwam hij uit voor Ricoh Astronauts, het huidige MyGuide Amsterdam.

Het afgelopen seizoen speelde hij 29 van de 40 competitiewedstrijden, 3 playoffduels en 7 wedstrijden in de Europese ULEB Cup voor Hanzevast. In januari en februari miste hij een aantal duels, toen door overbelasting zijn knie opspeelde. Hanzevast zat toen in een zeer zware periode, waarin heel veel gespeeld moest worden, met name ook voor de ULEB Cup.

De 27-jarige (24-11-1980) Niels Meijer nam en kreeg de rust die hij nodig had en keerde in februari terug voor een zeer sterk slot van de competitie. Dat was voor hem het bewijs dat de rust hem goed had gedaan. Tenslotte heeft hij ruimschoots zijn portie aan (knie)blessures gehad in het verleden. Hij werd diverse keren geopereerd, maar is nu volledig fit.

Met het aantrekken van de 2.04 meter lange, ervaren Niels Meijer verwacht ZZ Leiden onder de borden aan kracht te winnen. Hij scoorde het afgelopen seizoen uit 57 procent van zijn tweepunts-pogingen. Met 6.9 punten, 4.5 rebounds, 3.1 steals en een effectiviteit van 11.9 in bijna 22 minuten is Niels Meijer zondermeer een aanwinst voor de ploeg van coach Ivo Boom.

ZZ Leiden zal de ploeg de komende tijd completeren met twee of drie Amerikanen. Daarnaast zijn er gesprekken gaande met Mick Burger en Bern Persoon over de verlenging van hun verbintenis. Onder contract staan inmiddels JS Nash, David Chiotti, Vincent Krieger, Frank Schaftenaar, Sjors Besseling, Johan Kuijper en Niels Meijer.