Nieuwsbericht

Alwin: bedankt allemaal!

17 mei 2008

Het seizoen eindigde op 19 april redelijk abrupt. Natuurlijk hielden we in de laatste weken rekening met een vroegtijdige uitschakeling, maar ooit spraken Ivo en ik af: "we coach until we die" oftewel we gaan tot het uiterste om te winnen. En dat deden we!

De uitschakeling was voor mij dubbel. De wedstrijd tegen Zwolle was voorlopig mijn laatste wedstrijd als coach! Seizoen 2008-2009 zal ik gebruiken om afstand te nemen van basketball. Noem het een basketball sabbatical. Een moeilijke keuze voor iemand die 12 jaar achter elkaar in de "fast lane" van het basketball heeft vertoefd. Afscheid nemen van dit ZZ Leiden valt nog zwaarder!

Waarom mijn keuze: Een basketballseizoen kost veel energie en is daarnaast een vaststaand schema, waarin je niet kunt zeggen, "ik ben even een weekje op vakantie". Die ruimte is er niet en dus moet je door. Dat brak me het afgelopen seizoen op. Dit heeft ook te maken met het feit dat ik naast mijn activiteiten als assistent-coach ook nog parttime werk voor een training- en adviesbureau.

Ergens gedurende het seizoen drong zich de conclusie op dat assistent-coach in de eredivisie een fulltime job is. Toen ik vervolgens in de spiegel keek en mezelf de vraag stelde of ik opnieuw fulltime in basketball wilde stappen, moest ik dat met nee beantwoorden. Dan moet je de consequentie nemen en terugtreden. Dat heb ik aan het einde van het seizoen gedaan.

Mijn vertrek heeft niets met ZZ Leiden te maken. Integendeel! Ik wil gewoon een jaar af van een schema waarin we iedere dag trainen, twee wedstrijden per week spelen en alle andere activiteiten die samenhangen met coachen op eredivisieniveau. Sterker nog, Leiden is een club waar ik met heel veel plezier gewerkt heb en waar ik hoop nog eens als coach terug te keren!

Wat rest zijn de herinneringen aan de prettige samenwerking met Ivo en de rest van de staf, de spelers met al hun eigenaardigheden, de ongekende professionaliteit van het bestuur, het enthousiasme van de vrijwilligers, de betrokkenheid van de sponsors en de waanzinnige fans!!

JULLIE MAKEN ZZ LEIDEN UNIEK!! BEDANKT!!

Alwin van der Pluym