Nieuwsbericht

U20 KAMPIOEN !!!

18 mei 2008

DEN BOSCH - Het is 77-77 en er zijn nog 11 seconden te spelen als MyGuide Amsterdam de bal weggooit. Roberto van den Broek neemt onmiddellijk een time-out en dus mag Zorg en Zekerheid de bal op de middellijn innemen. Die bal moet naar Joshue Dussel (foto), zo wordt afgesproken voor een één-tegen-één actie. MyGuide maakt op hem een fout met nog drie seconden te gaan, Twee maal! IJzig kalm gooit Joshua beide vrije worpen raak: 77-79.

MEER FOTO'S: KLIK HIER

Maar het is nog niet gedaan. Direct pakt ook MyGuide een time-out, zodat ook de bal halverwege mag worden ingenomen. Hetzelfde verhaal. ZZ maakt een fout op Matthijs Hak met nog 0.4 seconden op de klok. Hak mist de eerste en vervolgens opzettelijk de tweede. Maar de rebound is voor ZZ Leiden, dat daarmee KAMPIOEN VAN NEDERLAND is.

Die zinderende slotfase volgde op een boeiende wedstrijd, waarin ZZ Leiden een paar keer tegen een flinke achterstand aankeek, maar telkens weer terugkwam. Dat was vooral in de tweede helft het geval, want voor de rust ging het vrijwel steeds gelijk op, al had ZZ in het begin van het tweede kwart (22-22 na tien minuten) wel even een voorsprong van 22-27. Halverwege de wedstrijd was het 42-40 in het voordeel van MyGuide.

ZZ begon slecht aan de tweede helft en kwam tien punten achter: 50-40 en 53-43, waarbij de ploeg ook nog eens twee dunks om de oren kreeg. Maar de veerkracht bleek groot. Vlak voor het einde van het derde kwart kwam ZZ weer aan de goede kant van de score (63-65), al ging MyGuide met 66-65 aan het laatste stukje beginnen.

Weer was het begin wat slap en profiteerde MyGuide onmiddellijk. Het werd 75-67 en donkere wolken pakten zich samen boven de Leidse ploeg. Een belangrijke score van Wouter Breel met bonus zorgde voor een nieuwe kans op 75-73. Maar het werd 77-73. Dan zorgen twee vrije worpen en een score van Joey Schelvis voor 77-77. And the rest in history...

Topscorers ZZ: Joey Schelvis 21, Joshua Dussel 15, Riben Lewis 10.