Nieuwsbericht

Spelers ZZ Leiden gaan de wijk in

3 mei 2008

Basketballers van ZZ Leiden gaan op tournee in Leiden. In de hele maand mei zullen spelers van het eredivisieteam op woensdag- of vrijdagmiddag samen met de pleintjescrew ergens op een pleintje te vinden zijn om met de jeugd uit de wijk te basketballen. De activiteiten in Zuid-West worden samen georganiseerd met Thuis Op Straat.

Zo geven de basketballers de jeugdige toeschouwers iets terug voor de massale steun die de ploeg dit seizoen in de Vijf Meihal ontving. Het gaat om de Nederlandse spelers Vincent Krieger, Sjors Besseling, Johan Kuijper, Mick Burger, Frank Schaftenaar, Jorne Snabilie en Bern Persoon. De Amerikanen zijn inmiddels terug naar huis. Jeroen van Dorp is gestopt met basketball. 

De aanvangstijd is altijd 16.00 uur. Het maandprogramma ziet er als volgt uit: Voetbalkooi Slaaghwijk, Merenwijk (woensdag 7 mei), Maansteenpad, Hoge Mors (vrijdag 9 mei), Joke Smitstraat, Stevenshof (woensdag 14 mei), Beethovenpark, Zuid-West (woensdag 21 mei), Frederik Van Eedenlaan, Zuid-West (vrijdag 23 mei), Viottapad, Zuid-West (woensdag 28 mei), Kooipark, De Kooi (vrijdag 30 mei) 

IN JUNI WEKELIJKS IN VIER WIJKEN

Het project Free Basketball in de Wijk gaat in juni wekelijks door in vier wijken (zonder de spelers). Iedere woensdag om 16.00 uur in de voetbalkooi in Slaaghwijk (Merenwijk) en om 17.30 uur in het Kooipark.(De Kooi). Op de vrijdagen is de basketballcrew om 16.00 uur bij het Maansteenpad (De Hoge Mors) en om 17.30 uur op het pleintje in de Joke Smitstraat (Stevenshof).

Het initiatief van het project ligt bij ZZ Leiden, Topsport Nu en Woningcorporatie Portaal waarna Ons Doel, De Sleutels van Zijl en Vliet, Gemeente Leiden en ROC Leiden ook zijn aangehaakt.