Nieuwsbericht

Op hoop van zege(n)

13 april 2008

LEIDEN - Natuurlijk werd er gehoopt op een stunt van Den Helder in Weert, maar meer dan hoop was het natuurlijk niet. Upstairs had donderdag al op wonderbaarlijke wijze de winst binnengehaald bij Landstede en zou zich de kaas niet van het brood laten eten.

Eerst even terug naar donderdag. Met nog één minuut te spelen staat Landstede zes punten voor en dat is een positief bericht voor ZZ Leiden. Maar dan volgt het wonder van Zwolle. Upstairs maakt in zestig seconden dertien punten via drie driepunters en vier vrije worpen en wint met 76-80. Drie op drie driepunters, terwijl het er tot dan twee op vijftien waren geweest.

Daar krijg je vleugels van en daarop zweefde Upstairs dan ook zaterdag naar de winst tegen Den Helder, dat tot de rust stand hield, maar na een derde kwart van 25-11 de boel kon inpakken: 97-75.

ZZ Leiden moet nu in elk geval zaterdag winnen bij Landstede en dan maar hopen dat Aris Friesland wint van Upstairs. Alleen dan zit er nog een playoffronde in tegen MyGuide Amsterdam. Gebeurt dat niet, dan begitn zondag de vakantie...