Nieuwsbericht

Geslaagde trip ZZ-sponsors

10 april 2008

BARCELONA - Het werd een trip om nooit te vergeten. De Businessclub van ZZ Leiden ondernam begin april een gezamenlijke reis naar Barcelona om de saamhorigheid tussen de sponsors onderling verder te ontwikkelen. Maar liefst 43 deelnemers maakten gretig gebruik van de unieke kans en dat leverde een even mooi als vruchtbaar weekend op.

Natuurlijk was er naast de nodige zakenbesprekingen genoeg tijd om elkaar op een informele manier te leren kennen. Waarschijnlijk was dat een van de voornaamste redenen dat de reis zeer geslaagd genoemd mocht worden. Deze mening was ook Henny Limberger, samen met Ton van Houten behorend tot de raad van bestuur van Zorg en Zekerheid, toegedaan. ,,Dit is uitstekend voor de onderlinge samenwerking. Je leert elkaar op een hele andere manier kennen en dat zorgt toch wel voor een band", aldus de directeur van de hoofdsponsor van de eredivisiebasketbalclub.

Bovendien benadrukt Limberger ook het belang van het samenzijn voor de toekomst. ,,Het is denk ik een logisch gevolg dat je elkaar toch meer gaat gunnen als je elkaar beter kent. Dat zou ook de insteek moeten zijn van zo'n weekend als dit. En het mist zijn uitwerking absoluut niet als ik eerlijk ben", vindt een zeer tevreden Limberger, op de foto derde van rechts tijdens de rondleiding in stadion Nou Camp.

Sportelement

Uiteraard werd ook het sportelement niet uit het oog verloren door organisator Gosse Swagerman, woordvoerder van gerechtsdeurwaarderkantoor Van Arkel. Marcel Verburg, voorzitter van ZZ Leiden, licht de samenwerking met Swagerman toe. ,,Het idee voor een reis voor alle sponsors kwam in het voorjaar al aan het licht, maar het idee om dat in Barcelona te bewerkstelligen kwam van Gosse, dus we zijn hem uiterst dankbaar voor de organisatie van dit weekend", aldus Verburg.

Op het gebied van sport werden de twee grootste clubs die de hoofdstad van Catalonië kent aangedaan. Naast elkaar prijken in het centrum van Barcelona het stadion Nou Camp van voetbalclub FC Barcelona en de basketballtempel van AXA FC Barcelona, Palau Blaugrana.

Wat dat betreft kon er genoeg inspiratie worden opgedaan, zowel qua sfeer als qua kwaliteit op het veld. Barcelona is niet voor niets de oude club van NBA-spelers als Juan Carlos Navarro (Memphis), Francisco Elson (Seattle) en Pau Gasol (Los Angeles). Barcelona won dan ook zijn wedstrijd tegen Menorca, dat zeker 600 man had meegenomen van overzee. Verburg: ,,Ik vond de sfeer echt ongekend, niet normaal gewoon. De basketballwedstrijd vond ik persoonlijk het mooiste om mee te maken. Ik ben al vaak in Barcelona geweest en iedere keer is het weer even mooi, alleen dit had ik nog niet meegemaakt."

Inspiratie

Aan inspiratie dus geen gebrek om bij Leiden de dingen nog veel mooier te maken dan ze nu al zijn. Al is vergelijken natuurlijk moeilijk. ,,Dat is bijna niet te doen, gezien het financiële plaatje dat zij te besteden hebben. Wel willen we met Leiden ieder jaar een stap zetten om veel professioneler te worden, van daaruit kan het geen kwaad om hier eens goed rond te kijken", verwijst Verburg naar de doelen die de club ZZ zichzelf heeft gesteld.

Überhaupt was inspiratie een van de kernwoorden die het weekend kenmerkten. ,,Ik denk dat de inspiratie nog wel het meest terug te vertalen was in de lol die we gehad hebben op de avonden. Vaak komen daar de meest vruchtbare ideeën aan het licht. Het samenzijn was met name belangrijk", kijkt Verburg terug op de avonden die voor de meeste eindigden in de kleine uurtjes.

Het geeft nog maar eens aan hoe informeel, maar bovenal gezellig de sponsors met elkaar spraken en lachten. Dat was dan ook het voornaamste doel van de unieke reis. ,,Zaken doen wordt gemakkelijker als je even wat eenvoudiger naar elkaar toe stapt. Die kans werd hier geboden in een hele andere setting", licht een vermoeide, maar zeer voldane Verburg toe.

PIM SCHEFFER