Nieuwsbericht

Geen scherpte tegen Akrides

7 september 2006

De mannen van Ivo Boom en Alwin van der Pluym slaakten allen een diepe zucht na het laatste fluitsignaal. De oefenwedstrijd tegen Akrides uit de promotiedivisie werd dan wel met 27 punten verschil gewonnen (87-60), maar dat was vooral de danken aan de slechte conditie en de wanorde bij de tegenpartij. Coach Ivo Boom was niet zo tevreden over de scherpte van zijn spelers. "Scherpte? Die was er niet."

Door het gemis aan scherpte kon de promotiedivisionist de eerste helft verrassend goed meekomen met de Leidenaars. Vooral van ver waren Bas van Riessen (22 punten) en Paul Wessels (11 punten) zeker van hun zaak. De ruststand bleef steken op 43-39. Allesbehalve overtuigend. Dit kwam mede op het conto van het sterk spelende Akrides-duo.

Johan Kuijpers speelde in de rommelige beginfase een belangrijke rol voor zijn team. Zijn rebounds, screens en passes zorgden ervoor dat Zorg en Zekerheid Leiden niet helemaal overlopen werd. De lange center toonde veel werklust en eindigde met 11 punten en 9 rebounds.

Topscorer bij de Leidenaars werd wederom Nick Curtis. Na een sterke pot afgelopen zaterdag tegen Oostende, eindigde de Amerikaan deze wedstrijd met 19 punten en 14 rebounds. Het overgrote deel van zijn punten scoorde hij in het vierde kwart. Het gat werd in het derde kwart geslagen. Na een tweetal steals (Aaron Royé en Sjors Besseling) waaruit gescoord werd, en een haperende aanval van Akrides, stond het ineens 61-49. ZZ Leiden scoorde in totaal trouwens 20 punten uit steals of balverlies van Akrides.

Het vierde kwart keken de meeste spelers van Akrides al niet meer al te helder uit de ogen. Hun lichtje ging aan het eind van het tweede kwart langzaam maar zeker uit. De felheid waarmee voor rust gespeeld werd, maakt in de tweede helft plaats voor chaos en vermoeidheid.

Jeugdinternational Aaron Royé (14 punten - FOTO) kreeg de handen van het Leidse publiek nog eens op elkaar door in de buzzer voor de eindstand 87-60 te zorgen.

Topscorers ZZ Leiden: Curtis 19, A. Royé 14, Ormskerk 14, Burger 14. Toprebounders: Curtis 14, Burger 6
Topscorers Akrides: Van Riessen 22, Wessels 11. Toprebounders: De Ruijter 8, Van Willigen 6. Assists: Zijlstra 6.

Zaterdagavond speelt ZZ Leiden de volgende oefenwedstrijd. In de Vijf Meihal (20:30 uur) is dan de Duitse ploeg Phoenix Hagen (tweede Bundesliga) de tegenstander.