Nieuwsbericht

Nuttig oefenduel tegen MSV

30 augustus 2006

Er waren zelfs al supporters met een (vals klinkende) toeter en heuse trommels. En dat bij de eerste oefenwedstrijd tegen streekgenoot MSV. Niet Akrides dus, zoals steeds werd doorgegeven, maar de ploeg uit Noordwijk, beslist geen onbekende in de Vijf Meihal. Akrides komt volgende week naar Leiden. Natuurlijk won Zorg en Zekerheid de wedstrijd, dat was het uiteraard aan zijn stand verplicht. 96-66 werd het, maar belangrijker was natuurlijk dat het coachduo Boom/Van der Pluym de mannen voor het eerst echt in actie zag.
Shelton Colwell was er nog niet bij. Hij is even terug naar de VS in verband met vervelende familieomstandigheden. En dus was Zorg en Zekerheid niet op volle sterkte, want de derde Amerikaan in het gezelschap is natuurlijk een zekere starter. Ivo Boom stuurde nu Nick Curtis, DeEarnest McLemore, Mick Burger, Jeremy Ormskerk en Johan Kuijper het veld in aan het begin van de wedstrijd.

Er werd redelijk gescoord, maar van enige structuur was nog nauwelijks sprake, omdat er vrijwel nog niet getraind werd op de aanval. Toch zag Boom al wat dingen, die hij graag wil zien. Nick Curtis (foto) bijvoorbeeld nam goede schoten en was alert in de rebound. Hij zou afsluiten op 18 punten (8 uit 9 van het veld) en 12 rebounds. Jeremy Ormskerk, de man aan het driepuntskanon, eindigde op 20 punten.

‘Dat de aanval nog niet zou lopen, wist ik wel’, zei Ivo Boom na afloop. ‘En sommigen hebben nog moeite de zaken op te pakken. Bewust heb ik soms spelers wat langer laten staan dan de vijf minuten, die ik van plan was, want ze mochten best moe worden. Er zit in anderhalve week al behoorlijk wat trainingsarbeid in, en dat voel je dan in een wedstrijd. Maar dat is goed.’

Wat Boom in elk geval beviel is dat de groep zich al manifesteert als een team en dat de pas 18-jarige Aaron Royé een prima stand-in bleek voor McLemore, die gekweld door rugpijn, niet helemaal fit aan de wedstrijd begon. Er mag bij sommigen wel wat meer power in komen, vond Boom. Matthijs Royé pakte die wens na de rust goed op. ‘Van Johan Kuijper’, zei Boom, ‘ zou ik graag zien dat hij een keer dwars door een tegenstander heengaat. Maak maar een stevige fout. Laat zien dat je er bent.’

Dat zal bijvoorbeeld aanstaande zaterdag het geval moeten zijn, wanneer Zorg en Zekerheid Leiden een uitwedstrijd speelt tegen de Belgische kampioen Telindus Oostende en dat is natuurlijk een heel andere tegenstander.

Zorg en Zekerheid-MSV 96-66 (25-15, 25-26, 26-13, 20-12)
Topscorers: Ormskerk 20, Curtis 18, Burger 13. Besseling had 6 aanvalsrebounds. MSV: Koek 17, Van der Spruit 15, Lima 14.