Nieuwsbericht

Slechte wedstrijd ZZ Leiden 2

18 februari 2008

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdag in Tilburg een uitermate slechte wedstrijd gespeeld. Veelvuldig balverlies en een matig schot zorgden bij rust al voor een ruime achterstand. Na de pauze was het spel zeker verdedigend wel beter, maar niet voldoende om de opgelopen achterstand weg te werken: 65-51. Ook het U20-team verloor. In de Vijf Meihal was Omniworld iets minder slecht in een zeer matige wedstrijd: 57-60. Dat men in de Leidse regio veel verder is dan in de polder bleek een leeftijdstrapje lager. De U18 won met 113-65 van Omniworld.

In de thuiswedstrijd had ZZ Leiden 2 nog moeiteloos gewonnen van Initial High Five: 86-46, maar dat was niet het echte Initial High Five. Imro Rojer (met 17 punten topscorer voor de thuisploeg) was voor rust een ware plaaggeest voor de Leidse guards Kevin Tjin-a-Koeng en Bart Constandse. Tjin-a-Koeng stond al snel op vier fouten, terwijl Constandse enkele scores afwisselde met balverlies. Omdat de Leidse luchtmacht aanvallend ook niet naar behoren speelde, sloeg Initial High Five, dat zelf ook niet erg sterk speelde, vanaf 14-12 via een 20-0 run een behoorlijk gat. In de laatste twee minuten wist Leiden nog wat te scoren, waardoor het bij rust slechts 36-19 stond. 

Na de pauze had Leiden zich in een 3-2 zone verschanst en dat bracht opluchting. Afgezien van een driepunter van Erwin van Loon kwam de thuisploeg niet tot scoren. Omdat Leiden onder de borden nu wel tot scores kwam, leek het binnen drie minuten weer spannend te worden: 39-27. Maar na een nieuwe driepunter van Van Loon kreeg Initial weer even adempauze. De zone bleek nog steeds voor problemen te zorgen, maar Leiden profiteerde niet. Initial scoorde voornamelijk na Leids balverlies, terwijl de bezoekende formatie opeens een deksel op de ring bij vrije worpen vond. Vooral Richard Hageman (4 uit 12 vrije worpen) had hier last van. Aan het eind van de derde periode was Initial High Five alsnog één punt verder uitgelopen: 54-36.

In het laatste kwart bleef Leiden nog even in een zone staan. Omdat het gat zo rond de 14 punten bleef schommelen, werd halverwege het kwart weer overgegaan op een press. Een keer kwam Leiden nog terug tot 11 punten, maar dat was een minuut voor tijd. Uiteindelijk stelde Inital High Five via 65-51 de zege zeker. Een magere score voor Leiden, dat in de thuiswedstrijd tegen ditzelfde Initila High Five bij rust al 51 punten wist aan te tekenen.

Het coachduo Hoekstra/Dorrepaal hoopt dat er sprake is van een tijdelijke dip op de opgaande weg. Een schotpercentage van 30 en 26 keer balverlies helpt niet om wedstrijden te winnen. Daarnaast gaf een aantal spelers niet bepaald thuis.

Scores: Richard Hageman 16 (12 rebounds, 4 balverlies), Jerome Hoste 9 (6 rebounds), Bob de Graaf 8 (5 balverlies), Bart Constandse 8 (7 balverlies), Paul van der Meer 8 (7 rebounds), Kevin Tjin-a-Koeng 2. Bram Sieben, Thomas Schelvis, Nils Wytzes (5 rebounds) en Wouter Breel (5 rebounds) kwamen niet tot scoren.

Geen echte wedstrijd U18

Tot 7-7 is er sprake van een wedstrijd in Katwijk. De toeschouwers in de gezellig gevulde sporthal Cleijn Duin zien dan de thuisploeg een 22-1 run maken. Ramzi Khalil en Glenn Schijff met driepunters, Wiet van Haaster (8 punten en 6 rebounds) en Derk van Werkhoven (8 punten en 10 rebounds) van dichtbij, laten niets over van Omniworld.

Het tweede kwart zorgen Jasper Mattijsen en Tony Mulder samen voor 22 achtereenvolgende punten en Wesley Groen bepaalt met een driepunter de ruststand op 62-19. Mick van der Laan inside en drie driepunters door verschillende spelers zorgen ervoor dat er geen stagnatie optreedt in het derde kwart: 93-44. Het laatste kwart wordt vervolgens plichtmatig uitgespeeld en de teller stopt bij 113-62.

Scores: Jasper Mattijssen 19, Ramzi Khalil 15, Mick van der Laan 13, Raoul Swagerman 13, Tony Mulder 11, Glenn Schijff 11.