Nieuwsbericht

Supporters kloppen Den Bosch

17 februari 2008

DEN BOSCH - Ooit sloegen ze elkaar bijkans de hersens in, de fans van (Parker) Leiden en (Nashua) Den Bosch. Maar tijden veranderen. Zondag speelden de Titans van EiffelTowers tegen de Devils van ZZ Leiden een voorwedstrijdje in de Maaspoort. Leiden won met 29-46 (rust 15-30), maar dat was natuurlijk niet echt van belang.
Beide ploegen hadden een opvallende gastspeler uitgenodigd en het arbitrale eredivisiekoppel Saskia Warmerdam en Ferdinand Toemeungte maakte zelfs de rit van Noordwijkerhout naar Den Bosch om te fluiten.

Die gastspelers waren twee kanonnen uit het verleden: Kees Akerboom en Sid Bruinsma. 'De Aak' bewees dat schieten net zo iets is als fietsen: je verleert het nooit. Natuurlijk was de conditie er niet echt en is het lijf wat uitgedijd, maar de driepunters vlogen erin als 30 jaar geleden. Sid Bruinsma is nog zeer actief in het basketball en zou met een beetje gerichte training zo weer mee kunnen doen in promotie- of eerste divisie.

Belangrijk was natuurlijk de lol die ze hadden. Ook aan het einde, toen net voor Leiden de spelersbus werd ingehaald door de door Theo's Busreizen gesponsorde supportersbus. Ere wie ere toekomt. Winners first!