Nieuwsbericht

ZZ Leiden trekt Canadees aan

13 februari 2008

Om de door langdurige blessures van Sjors Besseling en Frank Schaftenaar geteisterde ploeg te versterken heeft Zorg en Zekerheid Leiden de Canadese guard/forward Steve Ross aangetrokken. Ross is 27 jaar (van 10 november 1980) en speelde na zijn collegetijd vooral in Frankrijk. Zijn opleiding genoot hij bij San Diego en Santa Clara in de NCAA. Via de befaamde Summerleague in Treviso (Italië) kwam hij terecht bij Rodez en later bij Urcuit in de Franse eerste divisie.
Via de D-league (hij speelde een half jaar voor Fayetteville Patriots) probeerde hij de NBA te halen. Dat lukte niet en hij koos opnieuw voor Frankrijk. Daar speelde hij achtereenvolgens voor Mulhouse en Levallois in de ProB en een maandje voor Asval Lyon-Villeurbanne.

Steve Ross arriveert donderdag rond het middaguur op Schiphol en zal zich later die dag melden voor zijn eerste training met ZZ Leiden. Wanneer de formaliteiten tijdig zijn geregeld zou hij zondag in Den Bosach tegen EiffelTowers kunnen debuteren.

Na deze aanvulling probeert ZZ Leiden ook nog een oplossing te vinden voor de positie van back-up pointguard, die aanvulling behoeft na het vertrek van Aron Royé naar Spanje.