Nieuwsbericht

Aron Royé naar Spanje

9 februari 2008

Aron Royé, de talentvolle spelverdeler van Zorg en Zekerheid Leiden, is met onmiddellijke ingang naar Spanje vertrokken. Hij gaat daar spelen voor A.D. Torreforta Tarragona, een ploeg in de bronze league van de Federatión Espagñola de Baloncesto (FEB), de derde Spaanse divisie.

Royé vertrekt zondag naar Tarragona, een stad aan de kust ten zuiden van Barcelona, en zal zich maandag voor de eerste keer melden bij de training van coach Miguel Domingo in het Pabellón Deportivo Riu Clar.

Hij had nog een contract bij ZZ Leiden tot en met het seizoen 2008-09, maar dat is in goed overleg verbroken. In Spanje tekende Royé een overeenkomst tot het einde van dit seizoen, waarna de toekomst nader wordt bekeken.

De nu 19-jarige Aron Royé (hij wordt in april 20) heeft zelf het initiatief genomen en het contact gelegd via Peter de Bos, de in Spanje wonende oud-teammanager van Amsterdam, die ook international Henk Norel - door Joventot Badalona uitgeleend aan Alicante Costa Blanco - onder zijn hoede heeft.

ZZ Leiden was uiteraard ‘not amused' over het vertrek van zijn talentvolle back-up spelverdeler. Technisch manager Rob van Hooven: ‘Nee, echt gelukkig zijn we er natuurlijk niet mee, maar hij vroeg ons mee te werken en wij willen zo'n jongen zijn kansen niet ontnemen.'

Aron Royé zelf zegt al een poosje bezig te zijn geweest met contacten in Spanje. ‘Het is deze week in een stroomversnelling gekomen. Het ging opeens allemaal heel snel. Ik richt me nu helemaal op basketball. Mijn studie rechten was ik al gestopt. Niet voor het basketball overigens, maar omdat het toch niet was wat ik wilde. Ik wil nu gewoon kijken hoever ik kan komen in Spanje.'