Nieuwsbericht

Not in our house!

27 mei 2018

Zorg en Zekerheid Leiden staat in de finale van de play-offs met 3-0 achter tegen Donar. Komende dinsdag vindt de vierde wedstrijd uit de serie plaats, dit keer weer in Leiden. Donar kan dan kampioen worden. Het is aan de Leidse spelers en fans om te zorgen dat dit in elk geval niet in de Vijf Meihal gebeurt.

Zorg en Zekerheid Leiden liet afgelopen donderdag een kans liggen om de serie gelijk te trekken. In de snikhete en bomvolle Vijf Meihal was één slecht kwart genoeg om de wedstrijd te verliezen. Balverlies, mede afgedwongen door een fellere Groningse verdediging, zorgde voor een 8-25 score in het derde kwart. Hierdoor verdween de voorsprong van tien punten als sneeuw voor de zon.

In Groningen slaagde Zorg en Zekerheid Leiden er niet in om een wedstrijdje te stelen. Er werd dit keer zuinig met de bal omgesprongen, alleen kreeg Donar de kans om veel aanvallende rebounds – 17 stuks – te pakken. Het verschil in second chance points was 21-10 in het voordeel van Donar. Als je dan met elf punten verliest, weet je waaraan dat onder meer heeft gelegen.

Wat voor de Leidse ploeg pleit, is dat de spelers na een ruime nederlaag in de openingswedstrijd de moed niet hebben opgegeven. Er werd in beide daaropvolgende wedstrijden geknokt tot de laatste seconde, al is wel duidelijk gebleken dat de loodzware serie tegen Landstede Basketbal zijn tol heeft geëist. Wat dat aangaat, is het zonde dat Jessey Voorn en Floris Versteeg zo lang uitgeschakeld waren en er met een (te) kleine rotatie gespeeld moest worden.

De supporters van Donar hebben er alle vertrouwen in dat hun ploeg in Leiden kampioen gaat worden. Er trekt dinsdag een enorme schare fans naar de Vijf Meihal. Maar liefst 250 supporters van Donar worden verwacht. Een deel heeft op eigen houtje kaarten gekocht via de ticketpagina van Zorg en Zekerheid Leiden.

Dit betekent dat het aantal beschikbare kaarten voor deze vierde wedstrijd inmiddels een stuk beperkter is geworden. Wie er nog bij wil zijn, doet er verstandig aan om meteen naar de site van Zorg en Zekerheid Leiden te gaan en hier je kaartje veilig te stellen. Overigens zijn alle kaarten voor de blauwe hoofdtribune al helemaal uitverkocht. Het gaat dus druk (en heet) worden.

Als Leidse supporter kom je in eerste instantie niet om de Groningse fans te overstemmen (mag natuurlijk wel), maar juist om nog één keer de spelers en staf van Zorg en Zekerheid Leiden aan te moedigen en te helpen aan de eerste zege in de finalereeks. De laatste twee duels lieten al blijken dat het een slijtageslag aan het worden is. De steunbetuigingen van de fans kunnen ervoor zorgen dat de energie op de spelers afstraalt en dat zij de rug nog een keer weten te rechten. Not in our house, moet dan ook het motto van dinsdagavond worden.

Natuurlijk zendt Ziggo Sport de wedstrijd live uit en is er ook nog de Leidse livestream, maar er gaat niets boven het aanwezig zijn in de hal. Daar proef je de sfeer en daar kun je een belangrijke rol spelen. Zweep elkaar op, maak herrie, zing de liederen, ga springen omdat je niet voor Den Bosch bent en ga zo maar door. Er mag dinsdag maar één feestje zijn en dat is het feest van Zorg en Zekerheid Leiden! Zorg dat je erbij bent!