Nieuwsbericht

ZZ 2 laat kans liggen

28 januari 2008

LEIDEN - De mannen van ZZ Leiden 2 hebben zondag opnieuw een nederlaag moeten slikken. Ondanks de nodige kansen ging Punch met een 67-78 overwinning naar Delft terug.

ZZ Leiden vloog uit de startblokken en had binnen twee minuten al een 8-0 voorsprong genomen. Maar na een driepunter met bonus voor de gasten plus een Leidse acht seconden overtreding tegen de Delftse zonepress was het binnen een minuut weer gelijk. Dat was meteen illustratief voor het verdere wedstrijdverloop. Een ploeg loopt uit, waarna de ander weer langszij komt. Vlak voor het einde van de eerste periode was het toch weer 23-16 voor de thuisploeg, maar via een eenvoudige give-and-go werd het eerste kwart met een voorsprong van 23-18 afgesloten.

In de tweede periode, waarin de scores schaars waren, had Punch het betere van het spel. De Leidse aanval via de high post werd via fysiek spel afgestopt. Hierdoor kwam Leiden slechts tot 10 punten, met als gevolg een 33-33 stand halverwege.

Na de pauze liep Leiden via drietjes van Kevin Tjin-a-Koeng en Bart Constandse en field goals van Aron Royé uit naar 46-39. Die 46 punten voor Leiden zouden vervolgens vier minuten lang niet veranderen. Punch profiteerde van het gehaaste Leidse aanvalsspel en vocht zich via drietjes en theatraal uitgelokte vrije worpen op gemiste driepuntspogingen naar een 48-56 voorsprong. Nils Wytzes en Richard Hageman met een tip-in in de buzzer bepaalden de stand na drie periodes op 55-56.

Feitelijk was alles dus nog mogelijk, maar via weer een serie drietjes van Punch was de hoop op een Leidse zege na twee minuten eigenlijk al verdwenen: 55-66. De thuisploeg kreeg vervolgens wel een hele reeks vrije worpen, die tegen 63% werden afgewerkt, maar met alleen vrije worpen en slechts één veldscore red je het niet, want Punch scoorde iets regelmatiger: 67-78.

Scores: Aron Royé 12 (7 assists), Nils Wytzes 12 (11 rebounds), Richard Hageman 10 (11 rebounds), Jerome Hoste 10, Bart Constandse 9 (67% schot), Kevin Tjin-a-Koeng 8, Thomas Schelvis 2, Joey Schelvis 2, Wouter Breel 2 en Paul van der Meer 0 (10 rebounds).