Nieuwsbericht

Blijft ZZ Leiden weer koel?

11 mei 2018

Zorg en Zekerheid Leiden gaat morgenavond om 20.30 uur in Zwolle aan de derde wedstrijd uit de halve finale van de play-offs beginnen. Landstede Basketbal zal ongetwijfeld gemotiveerd aan de start verschijnen om de eerste zege te behalen. Kan Zorg en Zekerheid Leiden de Zwolse furie opnieuw weerstaan?

Dat Zorg en Zekerheid Leiden een heet avondje te wachten staat, is wel duidelijk. Landstede Basketbal eindigde het seizoen als tweede, won drie van de vier wedstrijden tegen Zorg en Zekerheid Leiden, had wat extra tijd om zich voor te bereiden op de Leidse ploeg, maar kijkt nu wel tegen een 2-0 achterstand aan. Er is Landstede Basketbal dus alles aan gelegen om de eerste winst in de wacht te slepen en de achterstand terug te brengen tot 2-1.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft wel de juiste vorm voor de play-offs te pakken. Dat uit zich vooral in de enorme dosis werklust. Net als tegen Aris Leeuwarden pakt de Leidse ploeg weer veel aanvallende rebounds en ook de losse ballen zijn geregeld een prooi voor de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Over aanvallende rebounds gesproken: de toch niet al te lange Marijn Ververs pakte er afgelopen donderdag ook nog eens drie.

Carrington Love toonde donderdag nog eens zijn klasse. Als een ware Mister Clutch knalde hij de belangrijke schoten door de ring. Sergio de Randamie was hot van buiten de driepuntscirkel: vijf keer raak. Die 15 punten waren meteen een season high. Mohamed Kherrazi, het absolute toonbeeld van werklust, was perfect vanaf de vrije worplijn. Clayton Vette had weer een double double. Worthy de Jong was in het eerste duel in Zwolle goed voor 20 punten.

Het zijn allemaal ingrediënten die Zorg en Zekerheid Leiden twee keer de winst hebben gebracht. Daarbij mag de rol van de supporters zeker niet onderschat worden. Paul Vervaeck zag de waarde van de fans en liet dat ook weten. Zaterdagmiddag vertrekt er een bus met supporters vanuit Leiden naar Zwolle om de ploeg nogmaals luidkeels aan te moedigen. Het kan zo een mooi tafereel worden in het Landstede Sportcentrum.

Mocht Landstede Basketbal winnen, dan is er bij Zorg en Zekerheid Leiden nog geen man overboord. Het thuisvoordeel is dan nog steeds in Leidse handen, maar een Leidse zege zou natuurlijk weer erg prettig zijn.

Arie in ’t Veld is al de hele dag in Zwolle om samen met Amir Bar NK-finales te streamen. Zij zullen ook de stream van wedstrijd drie verzorgen en daarbij vocaal ondersteund worden door Mart Kieftenbeld. Die livestream vind je hier. Livestats worden via deze link aangeboden.