Nieuwsbericht

DBL breidt uit naar 10 ploegen

3 mei 2018

Zorg en Zekerheid Leiden krijgt komend seizoen met een nieuwe ploeg te maken. De Dutch Basketball League groeit namelijk naar 10 ploegen. De huidige negen formaties hebben weer ingeschreven. Dutch Windmills uit Dordrecht treedt als tiende ploeg toe tot de DBL.

De uiterste inschrijfdatum voor clubs in de DBL voor het seizoen 2018-2019 was afgelpen dinsdag, 1 mei. Alle negen clubs die in het huidige seizoen in de DBL uitkomen, hebben zich opnieuw ingeschreven. Daar komt de nieuwe club uit Dordrecht dus bij. Dutch Windmills heeft de Sportboulevard Dordrecht als thuishaven, bekend van onder andere het fameuze shorttrack-stadion.

Het DBL-bestuur en de clubs zijn verheugd met de toetreding van de Dutch Windmills. Het past bij de in 2016 ontwikkelde plannen voor groei van de league en de realisatie van een sterkere en spannende competitie.

Het bestuur verwacht in de maand mei het nieuwe speelschema voor seizoen 2018-2019 al te kunnen presenteren. Daarin wordt rekening gehouden met Europees spelende clubs, de kwalificatie-windows van het Nederlands Basketbalteam (Orange Lions) en er komen vaste speeldata voor bekerduels.

De eerste acht ploegen aan het einde van de reguliere competitie plaatsen zich voor de play-offs. Deze worden gespeeld met een kwartfinalereeks van nummers 1 versus 8, 2 versus 7, 3 versus 6 en 4 versus 5 (best of 3), een halve finalereeks (best of 5) en een finalereeks (best of 7).

De DBL-clubs en het bestuur kijken met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen.

DBL-clubs seizoen 18-19:
- Donar Groningen
- Landstede Zwolle
- Zorg en Zekerheid Leiden
- New Heroes Den Bosch
- Forward Lease Rotterdam
- Aris Leeuwarden
- Apollo Amsterdam
- Den Helder Suns
- Basketball Academie Limburg
- Dutch Windmills Dordrecht

Zorg en Zekerheid Leiden heet de Dutch Windmills van harte welkom in de DBL en wenst de nieuwkomer veel succes!