Nieuwsbericht

De laatste loodjes

10 april 2018

Zorg en Zekerheid Leiden komt deze week nog twee keer in actie. Komende donderdag – 12 april – neemt de Leidse ploeg het in eigen huis op tegen Aris Leeuwarden. Twee dagen later reizen Paul Vervaeck en zijn mannen naar Groningen om het op te nemen tegen Donar.

In theorie is het nog mogelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden de vierde plaats kan ontlopen. Dan mag de Leidse ploeg geen fout meer maken. Te beginnen donderdag tegen Aris Leeuwarden. Net als tegen Den Helder Suns is het al de zesde keer dit seizoen dat de Leidse ploeg het tegen de Friezen opneemt. De vijf eerder gespeelde duels werden allemaal gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden, al waren de verschillen soms klein.

Sterker nog, op 4 november ontsnapte Zorg en Zekerheid Leiden ternauwernood. Stefan Mladenovic had het laatste schot van de wedstrijd, maar zijn driepunter trof geen doel. Hierdoor nam de Leidse formatie via 64-66 de twee punten mee naar huis.

Ook in de tweede officiële wedstrijd, in Leiden op 13 januari, bleven de Friezen tot vlak voor het einde van het derde kwart goed bij. De 77-55 zege deed vermoeden dat het makkelijk ging, maar dat was niet echt het geval. In het derde duel, weer terug in Leeuwarden, debuteerde David Michaels bij de Friezen. Met 20 punten, 12 rebounds en 2 blocks gaf de Koreaanse Amerikaan zijn visitekaartje af. Niettemin ging de winst naar Zorg en Zekerheid Leiden (72-81), dat na rust een tandje bijschakelde.

Voor Aris Leeuwarden is het seizoen nog niet voorbij. De Friezen zijn in een felle strijd gewikkeld met Apollo Amsterdam voor de zesde en laatste plaats in de play-offs. Beide ploegen hebben zestien punten, maar Aris heeft drie van de vier onderlinge duels gewonnen en een op het oog iets makkelijker programma. Dat wil echter niet zeggen dat Aris niet voor de winst gaat spelen donderdag. Omdat ook voor Zorg en Zekerheid Leiden de winst telt, kan het nog een leuke pot basketbal worden. Reden te meer om donderdag nog even naar de Vijf Meihal te komen. Hier kun je je kaartje nog kopen. Zorg dat je erbij bent en laat zien dat je de ploeg, ook als het misschien even wat minder gaat, blijft steunen.

Komende zaterdag treedt Zorg en Zekerheid Leiden in MartiniPlaza aan tegen Donar. De Groningse formatie liet zich onlangs verrassen door New Heroes, maar maakte afgelopen zaterdag in Den Bosch duidelijk dat die nederlaag een slippertje was: 73-95. In de bekerfinale was Zorg en Zekerheid Leiden al na één kwart kansloos. Donar schoot vijftien van de eerste zestien schoten raak en was meteen uit het zicht verdwenen. Wil de Leidse ploeg een kans maken, dan is het in elk geval zaak om goed te starten en niet meteen op een ruime achterstand te worden gezet.

De thuisblijvers kunnen de wedstrijd tegen Donar bekijken via de livestream van Podium TV of RTV Noord. De livestats zijn hier te vinden.